Băsescu: Avem în Parlament o majoritate care este dispusă să facă ţăndări statul de drept (Video)

Traian Băsescu în Parlament, eveniment organizat de PMP, Statul de drept la 2 ani de la lovitura de stat din 2012
Traian Băsescu în Parlament, eveniment organizat de PMP, Statul de drept la 2 ani de la lovitura de stat din 2012 (Epoch Times România)

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, în cadrul dezbaterii „Democraţie şi stat de drept în România”, organizată de PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară la Palatul Parlamentului, că există pericolul reversibilităţii reformelor, în contextul în care în Parlament există o majoritate dispusă să facă „ţăndări” statul de drept pentru a-şi atinge interesele proprii.

„Dacă partidele nu sunt pătrunse de responsabilitatea menţinerii statului de drept, a funcţionării lui tot mai bine, România nu va avea nici prosperitate şi nici respect. Vreau să ştiţi că nicio democraţie nu este definitivă, după părerea mea, dacă oamenii politici nu au ca obiectiv să menţină democraţia şi statul de drept. În România avem o democraţie care a avansat enorm faţă de începutul anilor '90, dar pericolul reversibilităţii reformelor care vizează statul de drept există şi avem probe că avem în Parlament o majoritate care este dispusă să facă ţăndări (statul de drept) - 'marţea neagră' este un exemplu, nu mă mai refer la vara 2012, modificarea legii ANI, care a scos în afara acţiunii justiţiei câteva sute de oameni care au încălcat legea” a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului susţine că nu există decât o singură soluţie, şi anume ca toate partidele care se pretind democratice să lucreze la consolidarea statului de drept, altfel reformele sunt reversibile.

„Iar aici nu numai partidele au obligaţia să reacţioneze, ci şi societatea civilă atâta câtă este şi probabil trebuie mai multă exigenţă şi la aceia dintre vectorii de opinie publică pe care eu i-am numit deontologici, dar care devin foarte flexibili când este vorba de o persoană sau alta, iar ei pot influenţa cea mai mare parte a electoratului dacă sunt cinstiţi la exigenţă tot timpul nu numai când le dă bine, sau când trecând pe la uşile ambasadelor i se spune „ce bine că ai susţinut statul de drept” şi îl mângâie aşa şi el crede că este buricul pământului, dar imediat ce are ocazia respectivul deontolog este gata la compromisuri mai mari decât am făcut eu ca om politic”, a adăugat preşedintele.

Totodată, Traian Băsescu a făcut apel la restul formaţiunilor politice să semneze Pactul pentru statul de drept propus de PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne