Livia Stanciu, şefa ÎCCJ, indignată de atacurile din presă asupra justiţiei în cazul Bercea

Livia Stanciu, judecător , preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Livia Stanciu, judecător , preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Epoch Times România)

Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, este indignată de atacurile şi acuzaţiile foarte grave care au urmărit decredibilizarea ÎCCJ şi DNA, precum şi decredibilizarea activităţii profesionale a şefilor acestor instituţii.

"Sunt extrem de grave atacurile la adresa independenţei justiţiei. Aceste atacuri şi acuzaţii de o gravitate extremă au urmărit decredibilizarea instituţiilor pe care doamna Kovesi şi eu le reprezentăm şi decredibilizarea activităţii profesionale. Nu aş dori să ducem discuţia aceasta într-o zonă a unui dialog direct pe care preşedintele instanţei supreme să îl aibă cu o persoană ce a fost condamnată printr-o hotărâre definitivă", a declarat Stanciu.

Şefa ÎCCJ a mai fost revoltată de modul cum a prezentat mass media acuzaţiile la adresa şefilor ÎCCJ şi DNA, faptul că nu a fost respectat dreptul publicului la informare corectă şi onestă, depăşindu-se limitele constituţionale ale libertăţii de exprimare în cazul Bercea.

"Este incalificabil, inacceptabil într-un stat de drept, să se întâmple, în mai multe emisiuni să se difuzeze imagini prin care este denigrat preşedintele instanţei supreme, procurorul şef DNA. Sper că nu se vor prevala acei colegi la dreptul de informare a opiniei publice. Din punctul meu de vedere, nu a fost respectat dreptul publicului de a fi informat corect şi onest, depăşindu-se limitele constituţionale ale libertăţii de exprimare. A fost depăşit cadrul deontologic al profesiei de jurnalist", a susţinut Stanciu.

Strigăte din dubă, mut în faţa procurorilor

Joi, când Bercea Mondial a fost adus din penitenciar la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care fiul său l-a acuzat pe Mircea Băsescu de trafic de influenţă, a strigat jurnaliştilor, prin geamul maşinii, că ar fi dat "vreo 2 milioane de euro" pentru a fi scăpat de închisoare şi că în acest caz ar fi implicate şefa ICCJ, Livia Stanciu, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Bercea Mondial a făcut tărăboi în dubă, dar nu a susţinut acuzaţiile în faţa procurorilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne