Bande atacă protestatarii în timpul vizitei liderului chinez în Argentina (video)

O bandă constituită din membri ai asociaţiilor locale chinezeşti din Buenos Aires a atacat practicanţii disciplinei spirituale Falun Dafa din Argentina care protestau pe data de 18 iulie, odată cu începerea vizitei liderului chinez Xi Jinping.
Manuel Pascual
21.07.2014

alte articole

Preşedintele CASRECH (Camera Supermarket-urilor şi Restaurantelor cu autoservire Deţinute de Rezidenţii Chinezi din Argentina) ridică pumnul să lovească un protestatar. (Epoch Times)
Manuel Pascual
21.07.2014

O bandă constituită din membri ai asociaţiilor locale chinezeşti din Buenos Aires a atacat practicanţii disciplinei spirituale Falun Dafa din Argentina care protestau pe data de 18 iulie, odată cu începerea vizitei liderului chinez Xi Jinping.

Se crede că atacurile au fost orchestrate de Ambasada Chinei. Ambasadele chineze din toată lumea adună de obicei rezidenţi chinezi locali pentru a întâmpina oficialii ce sosesc din China şi pentru a acoperi protestatarii.

Într-un incident similar, sâmbătă, ataşatul militar adjunct al Chinei în Argentina a fost reţinut după ce a ameninţat fizic practicanţii Falun Dafa şi a opus rezistenţă poliţiei.

Vineri, discipolii Falun Dafa protestau paşnic pe trotuarul aflat vizavi de hotelul Sheraton din Retiro, unde era cazat liderul chinez Xi Jinping. Ei ţineau pancarte care îl îndemnau pe Xi să pună capăt persecuţiei, în plină desfăşurare, a practicanţilor Falun Dafa din China.

Dis-de-dimineaţă, practicanţii argentinieni, îmbrăcaţi cu tricouri sau jachete galbene, s-au adunat peste drum de hotel cu bannere pe care scria „Falun Dafa este bună” şi informau trecătorii despre persecuţia practicii în China. Mulţi trecători îşi exprimau uimirea şi indignarea după ce aflau de persecutarea din ultimii 15 ani a milioane de aderenţi Falun Dafa în China.

Urmând instrucţiuni

În jurul amiezei au început să apară persoane de etnie chineză, toţi rezidenţi argentinieni, mulţi dintre ei membri ai asociaţiilor chineze şi ai altor grupuri chinezeşti din Argentina, folosiţi pentru a urma instrucţiunile ambasadei chineze.

În toate ţările din lume, trimişii militari şi agenţii secreţi ai ambasadelor chineze au rolul de a se asigura că membrii delegaţiilor chineze aflate în vizită nu văd cuvintele „Falun Dafa”. În trecut, în Argentina atacatorii au folosit forţa pentru a smulge şi a distruge steagurile şi bannerele purtate de practicanţii Falun Dafa.

Unul dintre liderii asociaţiei a ameninţat: „Dacă nu plecaţi, vom folosi forţa”. Situaţia devenea tot mai tensionată pe măsură ce se apropia momentul sosirii lui Xi Jinping la hotel.

O bandă de chinezi împărţea pumni şi şuturi în timp ce încercau să înhaţe bannerele pe care scria „Falun Dafa este bună”, afişate de un grup de practicanţi la una dintre intrările hotelului. Poliţia federală argentiniană a intervenit împingându-i la o parte pe atacatorii care însă se tot întorceau.

La scurt timp după aceasta, cu câteva minute înainte de sosirea liderului chinez, situaţia s-a repetat. La sosirea iminentă a convoiului de automobile, banda de chinezi trimisă să oprească protestul paşnic a încercat să rupă cordonul poliţiei la ordinul şefului bandei de a ataca practicanţii argentinieni. Poliţia a rezistat înaintării atacatorilor pentru a apăra dreptul la protest al practicanţilor Falun Dafa.

Până la urmă practicanţii au reuşit să-şi ridice bannerele liber şi paşnic în faţa anturajului care îl escorta pe liderul chinez Xi Jinping.

O scenă asemănătoare a mai avut loc atunci când practicanţii s-au deplasat la Casa Rosada, palatul prezidenţial, unde Xi Jinping avea fixată o întâlnire cu preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner. Bandele de chinezi locali au apărut din nou, dar poliţia, care i-a însoţit pe practicanţi de la hotelul Sheraton, şi care cunoştea deja modul de operare folosit de atacatorii chinezi, i-a interceptat şi i-a ţinut la distanţă de protestatarii paşnici.

Diplomaţii şi Xi Jinping au trecut chiar prin faţa protestatarilor. Liderul chinez a avut oportunitatea să vadă de 2 ori bannerele ţinute de practicanţii Falun Dafa argentinieni.

Poliţia pregătită

În cea de-a doua zi de proteste paşnice legate de vizita liderului chinez în Argentina, aderenţii Falun Dafa locali au fost din nou atacaţi de un grup de chinezi rezidenţi care fluturau steagurile Republicii Populare Chineze.

Sâmbătă, o scenă similară celei din ziua precedentă de la hotelul Sheraton s-a repetat în faţa Congresului Naţional al Argentinei. Învăţând din experienţa zilei precedente, poliţia federală argentiniană era şi mai bine pregătită să protejeze protestatarii, formând un cordon de siguranţă în jurul zonei.

Cu toate acestea, banda, despre care se crede că a fost organizată de ambasada chineză, a încercat din nou un atac şi s-a îmbulzit pentru a sparge cordonul poliţiei.

Unul dintre atacatori, identificat ca ataşatul militar adjunct al Ambasadei Chineze din Argentina, a început să emită insulte la adresa Falun Dafa şi a atacat în mod direct practicanţii încercând să treacă de cordonul poliţiei. Poliţia l-a imobilizat şi după o scurtă luptă, l-a arestat.

Un alt atacator, identificat în persoana preşedintelui CASRECH (Camera Supermarket-urilor şi Restaurantelor cu Autoservire Deţinută de Rezidenţii Chinezi din Argentina) – o entitate ce organizează majoritatea supermarket-urilor chinezeşti din ţară – aproape că a lovit un practicant Falun Dafa care a rezistat paşnic asaltului. O fotografie a surprins atacatorul cu pumnul pregătit. Într-un final, poliţia a strâns rândurile şi a prevenit suprimarea demonstraţiilor paşnice.

Practicanţii au continuat să ţină bannere şi pancarte şi să distribuie materiale informative trecătorilor. În ciuda încercărilor agenţilor chinezi de a bloca practicanţii la plecarea lui Xi Jinping din Congres, acesta a putut vedea două zile consecutiv protestatarii cu bannerele care cereau oprirea genocidului şi a recoltării forţate de organe de la practicanţii Falun Gong în China.

Persecuţia din China

Falun Dafa sau Falun Gong este o practică spirituală paşnică bazată pe principiile adevăr, bunătate şi toleranţă. Practica a devenit foarte populară în China în anii '90. Popularitatea Falun Gong – care avea între 70 şi 100 de milioane de practicanţi, un număr ce depăşea cu mult numărul membrilor Partidului Comunist – a atras atenţia regimului comunist. Începând cu 20 iulie 1999, Jiang Zemin a luat măsuri drastice pentru eradicarea acestei discipline tradiţionale.

De atunci, practicanţii Falun Dafa din China au fost închişi, torturaţi, trimişi în lagăre de muncă forţată şi au căzut chiar victimele recoltării forţate de organe. Practicanţii Falun Dafa din restul lumii au adus la cunoştinţa oamenilor atrocităţile persecuţiei.

Este uzual ca atunci când oficiali ai partidului comunist chinez vizitează alte ţări să întâlnească proteste paşnice în care sunt afişate bannere ce denunţă violarea drepturilor omului şi cer stoparea imediată a persecuţiei Falun Dafa din China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor