Balenă eşuată pe o plajă din Africa de Sud: stomacul său era plin de material plastic (video)

O balenă a eşuat pe o plajă din Africa de Sud, autopsia dezvăluind că stomacul era plin de gunoi din plastic, potrivit unui reportaj efectuat de către News24.
Balena care a murit pe plaja din Plettenberg a ingerat mult mai multe deşeuri umane decât mâncare adevărată.
Balena care a murit pe plaja din Plettenberg a ingerat mult mai multe deşeuri umane decât mâncare adevărată. (Facebook/Orca Foundation)

Balena care a murit pe plaja din Plettenberg a ingerat mai multe deşeuri umane decât mâncare adevărată. S-a descoperit, printre altele, ambalaje de produse alimentare, bucăţi de material plastic şi chiar un pantof.

Wen Penry de la Fundaţia ORCA a postat, pe pagina sa de Facebook, imagini ale balenei “otrăvite”, pe care noi vi le prezentăm în galeria foto de mai sus. Se crede că animalul era prea bolnav pentru a-şi procura hrana prin vânătoare, rămânând în apele mai puţin adânci pentru procurarea acesteia, înainte de a muri.

"Pe scurt, această femelă de 5,7 metri a murit de foame! Avea foarte puţină mâncare adevărată în stomac şi peretele stomacului s-a dezintegrat".

"Am găsit mai multe recipiente din plastic (cutii de iaurt, talpa unui pantof, ambalaje alimentare), alge şi multe organisme ce urmează a fi identificate".

"Nu ştim dacă aceasta este cauza sau rezultatul, dar a trebuit să încerce să ingereze tot ce putea. Probabil a înghiţit ceva care a blocat la nivelul tractului digestiv. Chiar dacă se simţea sătulă, digestia nu mai exista".

Cauza exactă a morţii acestei balene nu este încă stabilită, a declarat Wen Penry.

Când delfinii sau balenele eşuează se datorează faptului că ceva nu funcţionează la ei, a adăugat Penry.

Anul trecut, biologii din Virginia (Statele Unite) au raportat descoperirea unei balene, în apropiere de Chesapeake Bay, care a murit strangulată după ce a ingerat un DVD. "Este într-adevăr foarte trist că un element din material plastic care a fost aruncat în mod necorespunzător poate ucide o balenă", a mărturisit un cercetător la National Geographic. "O moarte care ar fi putut fi evitată".