Avionul malaezian dispărut va fi căutat în Oceanul Indian cu ajutorul unui submarin

(The Epoch Times)

Epava avionului Boeing 777 al Companiei Malaysia Airlines este căutată în continuare în Oceanul Indian, cu şi mai multă asiduitate, cu ajutorul unui submarin, a anunţat luni premierul australian, afirmând că este "improbabil" ca rămăşiţele să fie la suprafaţa apei, relatează AFP.

"Este foarte improbabil în acest stadiu să găsim vreun fragment de avion la suprafaţa oceanului", a declarat Tony Abbott în cursul unei conferinţe de presă la Sydney. După peste 50 de zile de când a dispărut avionul, "majoritatea componentelor înghiţite de apă trebuie să se fi scufundat", a declarat acesta.

Căutările cu submarinul vor fi intensificate şi extinse, "dacă va fi necesar, la toată zona de impact estimată, respectiv 700 de kilometri pe 80", a precizat premierul.

Misterul dispariţiei totale a zborului MH370 a dat naştere la diferite teorii conspiraţioniste, printre care, una ar fi că zborul MH370 ar fi putut zbura în mod deliberat pe sub radar până la bazele controlate de talibanii de la graniţa cu Afganistanul.

Avionul ar fi la baza americană Diego Garcia

O teorie vehiculată este aceea că toată lumea de la bordul avionului malaezian ar fi sechestrată la baza americană din Diego Garcia, lângă insulele Maldive.

Această idee este susţinută de o fotografie, despre care se afirma că ar fi fost făcută pe 18 martie, după zece zile de la dispariţia avionului, de către Philip Wood, un inginer american de la IBM Malaezia, care se afla la bordul avionului dispărut. Potrivit unei ştiri de pe situl jimstonefreelance.co, inginerul Philip Wood a postat pe internet o poză direct din „închisoarea” în care se află sechestrat la baza Diego Garcia, iar acest lucru ar fi „confirmat 100% adevărat”.

Este cunoscut faptul că mult timp după ce zborul MH370 a fost dat dispărut, telefoanele celulare ale pasagerilor sunau, ca şi cum ar fi fost încă în reţea iar operaţiunile de căutare a rămăşiţelor zborului nu au reuşit să găsească nicio urmă a acestuia.

Dacă se ia în considerare cantitatea de combustibil aflată la bord, precum şi datele radar din timpul zborului, ar fi fost posibil ca aeronava să fi fost dusă la Diego Garcia.

Opoziţia atacă guvernul malaezian

Pe de altă parte, politicieni malaezieni din opoziţie atacă guvernul din ţara lor că ar ascunde date despre zbor şi nu le dă publicităţii. "Cred că guvernul ştie mai multe decât noi", a afirmat Anwar, care nu îşi poate explica altfel "năucitoarea" tăcere a forţelor aeriene, în condiţiile în care, conform procedurilor operaţionale standard, avioanele ar fi trebuit să pornească după avionul dispărut în trei minute după schimbarea de curs.

Dispariţia avionului

Zborul MH370 al Malaysia Airlines a dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord. Dintre pasagerii din avion, 153 sunt chinezi, dintre care, 20 de specialişti de la Compania Freescale Semiconductor.

Avionul, care făcea legătura între Kuala Lumpur şi Beijing, s-ar fi scufundat în sudul Oceanului Indian, însă nu a fost găsită nicio urmă materială a aparatului, în pofida operaţiunilor vaste de căutare navală şi aeriană, desfăşurate în largul coastelor estice ale Australiei.

Zona de impact a aparatului a fost definită graţie sateliţilor care au înregistrat ultimele mişcări ale avionului, precum şi depistării ultrasunetelor provenite probabil de la cutiile negre înainte de descărcarea bateriilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe