Premierul australian: „avionul este pierdut undeva în Oceanul Indian”. Misterele se adâncesc
alte articole
Premierul australian Tony Abbot a declarat luni că sprijină afirmaţiile omologului său malaezian, care afirmase săptămâna trecută că zborul MH370 ar fi căzut în Oceanul Indian.
Zborul MH370 decolat din Kuala Lumpur, care se îndrepta către Beijing, a dispărut pe 8 martie, fără ca după trei săptămâni de căutări intense şi presiuni din partea mass media, să poată fi găsită vreo urmă oficială.
Mulţi membri ai familiilor celor dispăruţi au fost mâniaţi de afirmaţiile premierului malaezian care a anunţat pe 24 martie că – bazându-se analiza datelor provenite de la sateliţi – se poate presupune că avionul este căzut în mare..
Conform premierului australian, "Acumularea de dovezi arată că avionul este pierdut undeva în sudul Oceanului Indian". Declaraţiile lui Tony Abbot au fost făcute la baza militară care coordonează căutările.
Lipsa de transparenţă privind informaţiile despre caz
Autorităţile malaeziene au fost criticate pentru lipsa de transparenţă şi întârzierile cu care publică informaţii despre caz.
Australia nu au dorit sa face publice modalităţile prin care sunt identificate obiectele găsite în mare, de către navele venite pentru a ajuta la operaţiunea de căutare. Echipele de căutare pot găsi părţi din avion, sau diverse gunoaie, care să nu aibă nimic de a face cu aeronava zborului MH370.
Conform unui oficial australian, navele angajate în operaţiunile de căutare au capacitatea de a transmite fotografii ale obiectelor găsite, către centrul de operaţiuni din Australia, unde se vor analiza datele transmise. Declaraţia este dată în condiţii de anonimat, oficialul nefiind mandatat să vorbească cu mass media.
Tot mai mult mistere
Declaraţiile oficialilor nu au putut lămuri cum a ajuns zborul MH370 în sudul Oceanului Indian, când el ar fi trebuit să se îndrepte către Beijing, spre nord.
Un alt semn mare de întrebare este modul ciudat în care aeronava a dispărut pur si simplu de pe ecranele radarelor.
Numeroasele semne de întrebare au degenerat în teorii conspiraţioniste atunci când compania Freescale Semiconductor a declarat că a pierdut 20 de angajaţi în accidentul de avion.
Freescale Semiconductor este proprietatea unor companii sau grupuri legate de Marea Finanţă. Freescale, coincidental sau nu, dezvoltă aparatură radar şi dispozitive de învăluire (cloacking), o tehnică din domeniul militar care permite avioanelor să devină invizibile pe ecranele radar.