Autorităţile din Egipt au început arestarea membrilor din Frăţia Musulmană

Zeci de membri ai Frăţiei Musulmane au fost arestaţi iar proprietăţile acestora au fost confiscate de către autorităţile din Egipt la o zi după ce guvernul susţinut de armată a declarat grupul Islamic o organizaţie teroristă, notează The Boston Globe.
Poliţie egipteană la locul exploziei unui autobuz, Cairo, 26 decembrie 2013 (GIANLUIGI GUERCIA / AFP / Getty Images)
P. P.
27.12.2013

Zeci de membri ai Frăţiei Musulmane au fost arestaţi iar proprietăţile acestora au fost confiscate de către autorităţile din Egipt la o zi după ce guvernul susţinut de armată a declarat grupul Islamic o organizaţie teroristă, notează The Boston Globe.

Măsurile luate împotriva grupării au venit după ce, miercuri, Egiptul a declarat în mod oficial Frăţia Musulmană o "organizaţie teroristă" şi a interzis orice fel de demonstraţie din partea membrilor săi, conform ministrului Învăţământului Superior, Hossam Eissa.

Decizia a venit după o dezbatere lungă în cadrul căreia Frăţia Musulmană a fost acuzată de atentatul cu bombă de marţi îndreptat împotriva unei secţii de poliţie, atunci când şi-au pierdut viaţa 14 persoane şi peste 100 au fost rănite. Atentatul nu a fost revendicat, iar membrii grupării au condamnat incidentul de asemenea, denumindu-l un ”atac la unitatea ţării”.

Fondurile grupurilor sociale şi caritabile asociate cu gruparea au fost îngheţate de stat. Starea de dezamăgire a societăţii a atins un nou nivel al violenţelor şi suspiciunilor ce au luat amploare după demisia lui Mohammed Morsi.

Noii conducători au anunţat că vor duce un război pe mai multe planuri cu toate aspectele ale Frăţiei. Guvernul încearcă să oprească grupurile străine să ajute sau să adăpostească membrii Frăţiei şi îndeamnă guvernele arabe să onoreze înţelegerile din domeniul antiterorismului.

Joi noaptea, mai mulţi oficiali ai guvernului au indicat că măsurile au fost exagerate spunând că vor permite accesul organizaţiilor la fondurile ce le-au fost îngheţate. Una dintre cele mai importante organizaţiile prinsă între cele două părţi este Asociaţia Medicală Islamică, fondată de liderul frăţiei în 1970, acesta tratând peste 2 milioane de pacienţi anual.

Poliţia a arestat 16 dintre membrii Frăţiei în provincia Sharqiya pe baza acuzaţiilor că fac parte dintr-o grupare teroristă, anunţă agenţia de ştiri a statului MENA.

Încă 54 au fost arestaţi sub acuzaţiile de atacuri împotriva staţiilor de poliţiei sau incitare la violenţă. Canalele private de televiziune au înfiinţat o linie prin care oamenii pot raporta ”membrii Frăţiei teroriste” guvernului – ridicând posibilitatea ca cetăţenii să se întoarcă împotriva cetăţenilor crescând izolarea grupării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor