Atenţie la laptele pasteurizat!
alte articole
Laptele este unul dintre cele mai controversate alimente din regimul alimentar occidental. În lumea occidentală li se spune oamenilor să bea lapte în fiecare zi, pe când orientalii şi africanii evită laptele folosindu-l doar ca purgativ. În lumea animală puii sunt hrăniţi cu lapte până sunt înţărcaţi, apoi ei consumă alte alimente. Oamenii ajunşi la maturitate nu mai au nevoie de lapte, deoarece dispare „lactaza” - o enzimă ce digeră laptele.
Laptele, atunci când este consumat crud, conţine grăsime, ceea ce înseamnă că reprezintă o combinaţie proastă cu orice mâncare. Adulţii folosesc la masă lapte rece, care odată ajuns în stomac se încheagă, iar dacă acolo mai există şi alte alimente, acesta (laptele) se coagulează în jurul acestor particule de mâncare şi le izolează pe acestea de acţiunea sucurilor gastrice, întârziind digestia, suficient timp cât să permită începerea putrezirii. Regula principală este: beţi laptele separat, sau nu-l beţi deloc.
Laptele pasteurizat este şi mai greu de digerat deoarece procesul de pasteurizare distruge cantităţi importante de B6, B12, vit.C, cât şi enzimele naturale, lactaza, şi alterează proteinele delicate ale laptelui, făcându-l greu digerabil de către adulţi, ne mai vorbind de bebeluşi care se vor confrunta cu colici, iritaţii, gaze şi afecţiuni respiratorii.
În anii 1930, dr. Francis M. Pottenger a realizat, timp de zece ani, un studiu ce avea ca obiect efectele laptelui pasteurizat: studiul s-a făcut pe un grup de 900 de pisici. Un grup de pisici a primit lapte crud, acestea au rămas sănătoase, active pe durata vieţii. Celălalt grup a primit lapte pasteurizat, devenind obosite, dezorientate, vulnerabile la boli degenerative cronice ca: boli de inimă, insuficienţă renală, afecţiuni respiratorii, disfuncţii ale tiroidei, pierderea dinţilor şi altele. Dar să vedem ce s-a întâmplat cu a doua şi a treia generaţie de pisici. Primii pui ai pisicuţelor ce au băut lapte pasteurizat s-au născut cu dinţi şubrezi, oase mici şi fragile, semn ce arăta deficienţa de calciu. Puii pisicuţelor ce au băut lapte crud, au fost şi au rămas sănătoşi. A treia generaţie de pui a pisicuţelor hrănite cu lapte pasteurizat s-au născut morţi, iar cei rămaşi erau toţi sterili şi nu s-au mai putut reproduce. Efectele negative ale laptelui pasteurizat sunt foarte clare, ţinând cont că nou-născuţii hrăniţi de mamele lor cu acest lapte mor în mai puţin de şase luni, realitate pe care industria laptelui nu o admite.
Deşi s-au dovedit efectele laptelui crud, în SUA vânzarea acestuia este ilegală, cu excepţia câtorva state. Laptele este pasteurizat pentru a i se prelungi durata de valabilitate, cât şi pentru distrugerea unor germeni periculoşi dar nu a tuturor acestora. Copiii ce beau acest lapte au carenţe grave de calciu, mai ales la nivelul danturii, iar la maturitate aceştia au probleme de infertilitate, aceasta devenind o problemă gravă a cuplurilor americane.
Un studiu al Universităţii Harvard arată că laptele pasteurizat cauzează tot felul de cancere hormonale, scrie site-ul Alleance for Natural Health. Alimentaţia vacilor cu nutreţuri concentrate face ca laptele să conţină niveluri periculoase de estrogen sulfat (de 33 de ori mai mult decât laptele natural) un compus estrogen legat de cancerele testiculare, de prostată şi de sâni.
Persoanele preocupate de apariţia osteoporozei trebuie să fie atente cu acest lapte denaturat ce nu aduce niciun aport de calciu pentru organism: exemplu, femeile americane prezintă cel mai mare procentaj din lume de osteoporoză. Varza crudă oferă un calciu mult mai uşor de asimilat decât orice cantitate de lapte sau iaurt ori brânză de vaci pasteurizată.
un singur sfat: eliminaţi complet laptele pasteurizat şi omogenizat din alimentaţia dvs
Studiile recente realizate de Human Research Center din Grand Forks, Dakota de Nord, au arătat că elementul bor este un factor esenţial în absorbţia calciului din alimente şi folosirea acestuia pentru întărirea sistemului osos. S-a constatat că, femeilor care primesc cantităţi suficiente de bor, li se măreşte nivelul de estrogen din sânge, ceea ce elimină necesitatea aportului de estrogen din suplimente, metodă folosită împotriva osteoporozei în Occident.
Unde putem găsi BOR? În fructe şi legume proaspete, mai ales în mere, pere, struguri, nuci, varză şi în alte legume cu foi, acolo unde găsim şi calciu. Natura ne oferă surse pentru toate elementele nutritive vitale, dar omul preferă să le gătească exagerat, mirându-se apoi de toate problemele ce apar.
Eliminaţi laptele din regimul alimentar zilnic, excepţie făcând laptele crud verificat, ce reprezintă un aliment excelent. Laptele proaspăt era folosit, în prima parte a secolului trecut, ca medicament în tratarea unor boli cronice. O proteină importantă aflată în lapte este „lactofarina”, ce are rolul de a lega fierul, fiind necesară absorbţiei acestuia în organism dar având şi proprietăţi anti-cancerigene şi, recent dovedit, acţiune anti-microbiană împotriva multor specii bacteriene responsabile de carii cât şi efect anti-viral.
Eliminând din alimentaţie produsele lactate pasteurizate şi denaturate, nu ne vom încărca intestinele cu straturi peste straturi de mâzgă vâscoasă, care îngreunează absorbţia elementelor nutritive organice. În încheiere un singur sfat: eliminaţi complet laptele pasteurizat şi omogenizat din alimentaţia dvs., iar dacă aveţi posibilitatea consumaţi lapte crud verificat, ca un aliment integral în sine, dar nu în combinaţie cu alte alimente.