10 modalităţi de a evita cancerul
alte articole
Existenţa omului modern este prezentă în condiţiile acţiunii permanente a unei multitudini de substanţe cancerigene, care, spre regret, nu pot fi înlăturate definitiv. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că în fiecare an, numărul persoanelor care mor de cancer creşte asemenea unei avalanşe. Singura modalitate de a evita acest lucru este să ne schimbăm sinele şi stilul nostru de viaţă.
Cancerul – constituie ”reversul medaliei”, al progresului tehnologic. Datele analizelor statistice şi ale cercetărilor ştiinţifice indică faptul că cancerul reprezintă un flagel al civilizaţiei moderne. Oamenii de ştiinţă, Rosalie David (Manchester, Marea Britanie) şi Michael Zimmerman (Pennsylvania, SUA), studiind fragmentele mumiilor egiptene şi papirusurile medicale, au ajuns la concluzia că egiptenii antici sufereau foarte rar de cancer. Examinând rămăşiţele a mii de mumii, cercetătorii au reuşit să găsească doar indicii indirecte de cancer de colon şi doar în cazuri unitare. Potrivit savanţilor, cancerul constituie o afecţiune caracteristică societăţii umane actuale.
Pentru a nu lăsa nicio şansă celulelor canceroase, vă prezentăm câteva recomandări generale, care vă vor ajuta să vă schimbaţi lumea interioară şi stilul de viaţă spre bine:
1. Beţi apă pură şi sucuri naturale
Apa naturală de izvor - este una dintre cele mai bune surse de hidratare a organismului uman. Fiind structurată de însăşi natură, este dotată cu un potenţial terapeutic puternic. Apa cu fluor sau cu clor, care curge prin ţevi, nu poate fi comparată cu apa ce vine din sânul naturii. Sucurile naturale de fructe sau legume sunt bogate în bioflavonoide şi alte substanţe nutritive, care ne încarcă cu energie şi previn creşterea celulelor canceroase.
2. Consumaţi mai multe fructe şi legume proaspete
Este inutil să menţionăm încă o dată că fructele şi legumele au totul necesar pentru a ne proteja de cancer. Antioxidanţii şi alte componente active benefice, ce intră în componenţa darurilor naturii, creează condiţii nefavorabile pentru un stres oxidativ şi creşterea tumorală. Spre exemplu, legumele crucifere (varza, broccoli, conopida, etc.) conţin sulforofan, care are un puternic potenţial anti-cancer.
3. Activitatea fizică
Ceea ce nu se mişcă, degenerează treptat. Activitatea fizică este o condiţie esenţială pentru sănătate şi longevitate. Studiul prezentat de Institutul American pentru Studierea Cancerului sugerează că activitatea fizică corespunde unor niveluri mai scăzute ale markerilor inflamatorii, cum ar fi proteina C-reactivă, care este asociată cu dezvoltarea unor forme de cancer. De asemenea, este bine cunoscut faptul că bărbaţii puternici şi bine antrenaţi din punct de vedere fizic, fac cancer mult mai rar. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Karolinska (Suedia), în urma observărilor efectuate pe parcursul a doua decenii asupra câtorva mii de bărbaţi normali şi sănătoşi, au descoperit ca reprezentanţii sexului masculin, cu condiţie fizică mai bună au avut un risc substanţial mai redus de îmbolnăvire cu cancer, comparativ cu bărbaţii care nu fac antrenamente fizice.
4. Petreceţi mai mult timp la soare
Deşi acest lucru vine în contradicţie cu unele recomandări ale dermatologilor, o astfel de indicaţie îşi are argumentaţia sa ştiinţifică. Vitamina D devine tot mai populară datorită noilor cercetări în domeniu, care confirmă prezenţa unor proprietăţi pronunţate de combatere a cancerului. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din New York au utilizat o doză puternică de vitamina D pentru combaterea celulelor cancerului mamar. În consecinţă, celulele canceroase au murit în câteva zile datorită efectelor "vitaminei soarelui".
5. Respiraţi aer curat
Aerul atmosferic pe care îl respirăm poartă pe particulele moleculelor sarcini electrice. Ionii negativi de aer, pătrunzând în plămâni, încarcă sângele, creşte activitatea sistemului imunitar şi contribuie la menţinerea tinereţii. Aerul ionizat are un efect antioxidant puternic.
6. Controlul minţii
Cultivarea conştiinţei joacă un rol important în ceea ce priveşte consolidarea rezistenţei organismului împotriva cancerului. Schimbând propriile concepţii şi atitudinea faţă de lumea înconjurătoare, veţi modifica situaţia externă. Practicaţi qigong sau meditaţie, care vă vor ajuta să vă purificaţi corpul şi să evitaţi efectele negative ale stresului.
În perioadele de stres, corpul nostru secretă în sânge hormoni de cortizol şi adrenalină. Un stres prelungit sau cronic ne expune corpul la o acţiune constantă a acestor hormoni. În timpul meditaţiei, în organism au loc modificări biochimice substanţiale: nivelul cortizolului se reduce în medie cu 46%. S-a demonstrat deja că practicile de cultivare îmbunătăţesc sănătatea şi prelungesc speranţa de viaţă.
7. Renunţaţi la vicii şi obiceiuri proaste
Se poate spune că acest sfat este o axiomă în sine. Drogurile, alcoolul, fumatul - sunt calea cea mai scurtă până la o moarte fizică şi spirituală. Oamenii, aflaţi sub influenţa acestor obiceiuri dăunătoare, şi-au lansat în organism programul propriei lor distrugeri.
8. Evitaţi utilizarea cuptorului cu microunde
Gătiţi-vă bucatele în mod tradiţional. Mulţi experţi suspectează că consumul de alimente modificate prin încălzirea într-un cuptor cu microunde este asociat cu apariţia cancerului. În urma vibraţiilor şi fricţiunii, moleculele şi sistemele de celule se distrug şi se produce o izomerie structurală. Microundele au un efect negativ asupra informaţiilor genetice şi slăbesc potenţialele electrice de pe membranele celulare. Pe scară largă, apar produsele radiolizei.
Produsele alimentare cu compuşi transformaţi şi derivaţi ai radiolizei ne forţează corpul să se readapteze şi să se comute la un regim de urgenţă de asigurare energetică. Celulele sunt impuse să se readapteze de la o respiraţie celulară normală la o producţie anaerobă de energie, prin fermentarea glucozei. Fermentarea anaerobă a glucozei contribuie la supravieţuirea şi dezvoltarea abundentă a celulelor canceroase.
Prepararea bucatelor în cuptor cu microunde poate provoca formarea d-nitrozodietanolaminei – un cunoscut element cancerigen. Radiaţiile pot converti, de asemenea, unii aminoacizi existenţi în lapte şi cereale, în agenţi cancerigeni sau izomeri inactivi biologic. Chiar şi o perioadă foarte scurtă de timp de expunere la microunde este suficientă pentru convertirea alcaloizilor din plante în cancerigeni şi radicali liberi.
9. Smogul electromagnetic
Efectele pe termen lung ale radiaţiilor electromagnetice, chiar şi ale celor de nivel inferior (ca în cazul telefoanelor mobile), pot să provoace diferite tipuri de cancer, să ne afecteze sistemul imunitar, să contribuie la dezvoltarea bolii Alzheimer şi demenţei, a bolilor de inimă, etc.
În 1956, în Australia, odată cu apariţia de televiziuni, savanţii au descoperit o creştere rapidă a cancerului la oamenii care locuiesc în apropierea turnurilor de televiziune. În 1998, specialiştii de la Institutul Naţional al Cancerului au relatat că riscul de leucemie a fost semnificativ mai mare la copiii ale căror mame au folosit pături electrice în timpul sarcinii şi la copii care au folosit uscătoare de păr, jocuri video sau s-au aflat des în apropierea televizorului.
10. Evitaţi produsele chimice
Mediul nostru este supraîncărcat cu sute de mii de componente chimice. Ştim că unele dintre ele sunt destul de toxice. Însă cel mai rău este ceea ce nu cunoaştem încă. Majoritatea substanţelor chimice nu au fost testate în ceea ce priveşte efectele pe termen lung asupra sănătăţii umane.
Astfel, evitaţi produsele alimentare crescute cu ajutorul pesticidelor, fungicidelor şi erbicidelor. Feriţi-vă de ambalaje alimentare toxice, aparate împotriva insectelor, produse de îngrijire personală toxice (loţiuni, soluţii de dezinfectare a mâinilor, cosmetice), plastifianţi, cum ar fi bisfenol A, hidrocarburi (benzina, combustibil), preparate medicamentoase şi farmaceutice toxice, adezivi, vopsele, formaldehidă, adjuvanţi chimici în vaccinuri şi mii de alte chimicale.