Arta de a respira adânc

Totul este interconectat. Chiar şi atunci când un sistem de organe este un pic ieşit din echilibru, vei simţi acest lucru. Potrivit ştiinţei antice chinezeşti, fiecare organ are o emoţie asociată. De exemplu, de plămânii este legată emoţia de durere, tristeţe, care afectează starea de sănătate a plămânilor.
Marea (Polka Dot Images / photos.com)
Tysan Lerner
23.11.2013

Totul este interconectat. Chiar şi atunci când un organ este un pic ieşit din echilibru, vei simţi acest lucru. Potrivit ştiinţei antice chinezeşti, fiecare organ are o emoţie asociată. De exemplu, de plămânii este legată emoţia cauzată de durere şi tristeţe, care afectează starea de sănătate a plămânilor.

Poate părea banal, dar când eşti întristat sau ai o stare depresivă, pur si simplu respiră adânc de cîteva ori, du-te la plimbare şi observă natura - soarele, copacii şi cerul. Curând vei descoperi că nu mai eşti "sufocat" de acest sentiment.

Respiraţia profundă

Când respiri profund, vei trece în mod inevitabil dintr-o stare de stres, într-o stare de calm. Pentru a respira profund, este important să îţi utilizezi diafragma atunci când inspiri.

Mulţi oameni pot respira adânc din piept, dar ei nu ştiu cum să utilizeze efectele calmante pe care le poate avea respiraţia din abdomen.

Respiraţia din abdomen îţi poate aduce corpul într-o stare profundă de calm - mai adâncă decât îţi poţi imagina, deşi poate fi dificil de făcut, dacă nu ai mai practicat-o înainte. Unii oameni reuşesc când stau în picioare, alţii în timp ce stau culcaţi pe spate, iar unii nu reuşesc decât atunci când stau în în genunchi cu mâinile întinse în faţă. Alege-ţi o poziţie care te ajută să începi să respiri din abdomen.

Pe măsură ce inspiri, extinde-ţi abdomenul ca şi cum ar fi un balon care se umflă cu aer. Încercă să nu foloseşti muşchii pieptului în acest proces. Gândeşte-te că respiri până în partea de jos a pelvisului.

Când expiri, scoate aerul din tine până când nu mai rămâne nimic. La sfârşitul expiraţiei, ar trebui să simţi o încordare a muşchilor din abdomen.

Odată ce ai identificat acest tip de respiraţie, încercă aceste exerciţii:

Când respiri profund, vei trece în mod inevitabil dintr-o stare de stres, într-o stare de calm. Pentru a respira profund, este important să îţi utilizezi diafragma atunci când inspiri.

Liftul. Inspiră şi extinde ombilicul în afară. În timp ce expiri, ombilicul se va trage înăuntru. Imaginează-ţi un lift care călătoreşte de la ombilic la coloana vertebrală. Trageţi buricul înapoi şase ori, făcând pauză după fiecare. Repetă trei seturi de 10 repetări în fiecare zi.

Respiraţia din abdomen în genunchi. Îngenunchează şi stai în cele patru membre. Ţine mâinile în linie cu umerii şi genunchii în linie cu şoldurile. Păstrează coloana vertebrală într-o poziţie neutră.

Inspiră şi extinde abdomenul spre podea, activându-ţi diafragma. Ţineţi-vă respiraţia şi trageţi-vă ombilicul spre coloana vertebrală, împingând toate organele şi activând muşchiul abdominal transversal.

Ridicaţi peretele pelvian prin utilizarea muşchilor care pot opri fluxul de urină.

Expiraţi cu putere în timp ce continuaţi să vă trageţi ombilicul fără să îndoi spatele. Repetaţi de 6-10 ori.

În acest anotimp rece, ţineţi-vă plămânii sănătoşi şi curaţi prin încorporarea unei rutine de respiraţie adâncă în viaţa voastră.

Tysan ​​Lerner este un antrenor de sănătate certificat şi antrenor personal. Ea ajută femeile să-şi atingă obiectivele corporale şi de înfrumuseţare fără ca acestea să fie nevoite să se înfometeze sau să petreacă ore în şir la sala de gimnastică. Site-ul ei este LavenderMamas.com.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor