Poveşti din practica medicală: lipsa toleranţei poate ruina sănătatea

O pacientă pe care o voi numi Rita a venit la mine pentru a-i trata boala lui Parkinson. În medicina tradiţională chineză, boala lui Parkinson este numită “paralizie tremurândă.”

Rita mi-a fost recomandată de un doctor de medicină vestică. Ea suferea de această boală de 3 ani. Ambele mâini îi tremurau, dar mâna dreaptă tremura mult mai grav decât cea stângă.

Când Rita încerca să mănânce, mâncarea întotdeauna cădea pe jos înainte să o poată înghiţi datorită tremuratului sever. Deşi au avut loc îmbunatăţiri după ce am tratat-o un timp, ele erau mereu urmate de recidive.

După câteva recidive am început să analizez cu atenţie evenimentele recente din viaţa ei. Astfel, ea mi-a povestit despre diverse evenimente care i-au tulburat viaţa în ultimii 3 ani.

În timp ce îmi relata despre viaţa ei, starea ei s-a schimbat de la linişte la agitaţie, apoi furie, urmată de tristeţe. Atunci am înţeles cauza reală a bolii ei şi cum s-a dezvoltat problema ei.

“Eu şi cu soţul meu deţinem şi operam o companie care transporta containere şi avem o vilă pe o insulă. Alături de vecinul nostru, noi eram singurii rezidenţi ai insulei şi aveam în comun un drum privat. Deoarece drumul era în stare proastă, noi am propus să împărţim cheltuielile de reparaţie dar ei au refuzat şi nu am avut o altă şansă decât sa îl reparăm noi înşine.

“Nu ne-am imaginat niciodată că contractorul care a reparat drumul va lăsa în urma sa, din neatenţie, o grămadă de pietre în mijlocul drumului, care stânjenea vecinii atunci când foloseau drumul.

“Ei au considerat că noi am acţionat grăbit şi că am făcut-o deliberat. Aşadar, ei au închis poarta proprietăţii lor, blocând o scurtătură pe care o foloseam pentru a ajunge la vila noastră. Eram astfel nevoiţi să conducem câţiva km în plus pentru a ajunge acasă.

“Soţul meu a început să vorbească despre acţiunile lor cu un limbaj urât şi apoi le-a tăiat alimentarea cu apă. Noi am instalat sistemul de alimentare cu apă şi vecinul s-a conectat la el pentru a economisi bani.

“Ei s-au înfuriat şi au cimentat o grămadă de pietre în mijlocul drumului, blocând astfel complet drumul spre casa noastră. Aceasta ne-a costat 2.000 de dolari pentru reparaţii şi am venit duşmani absolut ireconciliabili. Mai mult, cel mai intolerabil lucru a fost acela că noi şi vecinii noştri a trebuit să căutăm asistenţă legală, care ne-a costat aproximativ 2 milioane de dolari!

“În ultimii 3 ani nu am putut să locuim în vilă. Şi vecinii noştri nu pot locui de asemenea în casa lor. Conflictul nostru a ajuns acum într-un stadiu de luptă pe viaţă şi pe moarte. Deoarece tribunalul nu a dat un verdict nu suntem capabili să ne vindem vila şi nu putem locui acolo, dar trebuie să continuăm să o întreţinem. …”

Aşa cum am spus, puteam vedea că tremura de furie. Faţa ei era roşie şi părea să fie aproape de prăbuşire.

Văzând durerea şi furia ei, puteam să văd rădăcina recidivelor. Furia în schimb afectează ficatul, prin urmare cauzând iritare şi mai multă furie. Această situaţie cauzează disconfort, afectează fluxul de energie, spiritul şi corpul.

Ei nu i-a trecut prin minte că lupta cu vecinul ei era nimic atunci când vine vorba de viaţa ei. De fapt, cu doar un singur gând, conflictul ar fi putut să fie uşor anulat, dar acum, datorită orizontului îngust, disputa a continuat la nesfârşit cu bani cheltuiţi în van şi lăsând în urmă doar suferinţă constantă.

Am ştiut că boala ei nu putea fi vindecată doar cu medicamente ci trebuie vindecată de la rădăcină. Aşadar, am vorbit cu Rita despre toleranţă, explicându-i principiul.

I-am spus: “Fă un pas un înapoi, deoarece marea şi cerul sunt nelimitate, şi îndură puţin, deoarece chiar şi o floare va înflori în umbra unei sălcii.”

După ce m-a ascultat, Rita a spus că dacă ar fi auzit acele cuvinte cu 3 ani în urmă nu ar fi permis ca situaţia să ajungă unde a ajuns în prezent.

Am discutat cu ea despre principiul “Zhen Shan Ren” (Adevăr, Compasiune şi Toleranţă) şi despre Falun Dafa şi practica exerciţiilor. I-am spus de asemenea despre reîncarnare şi efectele oscilante ale karmei.

A fost pentru prima dată când ea auzise despre aceste principii. “Oh! Este adevărat că noi am deviat atât de mult de la adevăr, compasiune şi toleranţă încât astfel de necazuri cad asupra noastră? Este din cauză că am făcut atât de multe lucruri rele în vieţile noastre trecute şi acum datorăm altora o mulţime de lucruri?” a întrebat ea.

“Din acel motiv suferim astfel de necazuri? Este corect să presupunem că ele sunt avertizări pentru noi? Poate Dumnezeu ne permite să fim oameni ca noi să arătăm bunătate altora.”

Mâinile ei s-au oprit din tremurat. În timp ce pleca ea mi-a spus: “Doamnă doctor, mi-aţi stins trei ani de depresie şi ranchiună.”

Nu i-am spus mai mult şi am privit-o cum se îndepărta cu un profund suspin eliberator.

Tradus de pe Zhengjian.org