Armata americană alege 5 baze pentru soldaţii implicaţi în misiunea Ebola
alte articole
Generalul Martin Dempsey, preşedintele Comitetului Şefilor de stat major ale forţelor americane, a numit cinci baze americane unde soldaţii vor fi izolaţi pentru o perioadă de 21 de zile la întoarcerea lor din Africa, unde participă la eforturile internaţionale pentru controlul răspândirii epidemiei de Ebola.
Conform unui plan semnat de generalul Dempsey, cele cinci baze sunt următoarele: Fortul Hood şi Fortul Bliss din Texas, Fortul Bragg din Carolina de Nord, Baza Comună Lewis-mcchord din Washington şi Baza Comună Langley-Eustis din Virginia. De asemenea, Statele Unite vor utiliza şi două baze aflate în Italia şi Germania pentru soldaţii întorşi din Africa care sunt staţionaţi în acea regiune.
Membrilor serviciul militar li se cere se stea în izolare timp de 21 de zile, iar civilii din Departamentul Apărării pot alege să treacă prin perioada de carantină sau nu.
Noul plan nu se aplică personalului militar ce călătoreşte în Africa pentru vizite scurte şi care are contact limitat cu localnicii.
Civilii din Departamentul Apărării care se îmbolnăvesc vor fi trataţi gratuit la unităţile militare, a declarat vineri amiralul John Kirby, secretarul de presă al Pentagonului.
De asemenea, Centrul Nordic pentru Comandă Militară a decis să pregătească alţi 30 de angajaţi medicali care vor fi capabili să ajute spitalele americane cu orice noi cazuri de Ebola. Personalul îşi va începe pregătirea în San Antonio, Texas, în această lună, şi va suplimenta o echipă formată din 30 de membri care au fost deja instruiţi şi sunt pregătiţi să intervină dacă este nevoie.
Echipa este formată din 20 de asistente medicale, 5 medici specializaţi în boli infecţioase şi 5 experţi în protocoalele pentru bolile infecţioase. Rolul lor este de a oferi îngrijiri medicale în spitalele americane care au nevoie de personal suplimentar.
Secretarul american al apărării Chuck Hagel a aprobat perioada de izolare de 21 de zile pentru soldaţii americani la sfârşitul lunii octombrie.
În prezent sunt aproximativ 1.800 de soldaţi americani în Liberia şi Senegal pentru misiunea Ebola, alături de aproximativ 100 de contractori şi 60 de civili din Departamentul american al Apărării.
Această depăşeşte precauţiile recomandate de administraţia Obama pentru civili. Oficialii au motivat această diferenţă prin faptul că soldaţii din Africa de Vest se află acolo în număr mai mare, stau acolo pentru perioade mai lungi de timp şi nu se află în acel loc din propria lor iniţiativă. De asemenea, oficialii au declarat că au luat în considerare şi temerile existente în rândul membrilor familiilor şi a comunităţilor soldaţilor trimişi în Africa.