Virusul ebola se răspândeşte rapid în Sierra Leone

Membrii Crucii Roşii Liberiene caută trupuri neînsufleţite în Monrovia, Liberia, în 3 octombrie 2014. Virusul Ebola a afectat puternic serviciile medicale deja slăbite ale ţării.
Membrii Crucii Roşii Liberiene caută trupuri neînsufleţite în Monrovia, Liberia, în 3 octombrie 2014. Virusul Ebola a afectat puternic serviciile medicale deja slăbite ale ţării. (Pascal Guyot/AFP/Getty Images)

Tocmai în momentul în care epidemia de ebola pare că începe să se diminueze în Liberia, situaţia din Sierra Leone se înrăutăţeşte.

Grupul African Governance Iniţiative (AGI) a declarat că numărul cazurilor de ebola din Sierra Leone creşte înspăimântător de rapid, aproximativ de 9 ori mai repede decât în urmă cu doar două luni.

Zonele rurale din Sierra Leone sunt cele mai afectate de virus, dar grupul susţine că situaţia se intensifică şi în capitala Freetown, unde sunt înregistrate de 6 ori mai multe cazuri pe zi decât s-au înregistrat în cursul verii.

Doar în regiunea nordică Bombali a început epidemia să înregistreze mai puţine cazuri.

Numărul victimelor virusului ebola în Sierra Leone depăşeşte cifra de 1.500, cu aproximativ 1.000 mai puţine decât în Liberia, care este cea mai lovită ţară.

Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că a făcut progrese în controlarea virusului şi încetinirea răspândirii lui.

Intensificarea epidemiei în Sierra Leone are loc după apariţia ştirii că un angajat ONU infectat cu ebola a zburat în Franţa pentru “izolare de înaltă securitate”, acesta fiind primul caz pe teritoriul francez.

Totodată, au existat relatări că un alt doctor din nordul statului Sierra Leone a fost testat pozitiv la ebola, declanşându-se temeri cu privire la modul de desfăşurare a operaţiunilor medicale din regiune, după ce patru doctori au murit în lunile recente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe