Antonie Popescu: Repartizarea aleatorie a dosarelor prin sistemul ECRIS, violată încă din 2006 [video]

Avocatul Antonie Popescu a atras atenţia joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că repartizarea aleatorie a dosarelor, care se face prin sistemul informatic – ECRIS, nu este atât de aleatorie pentru se pretinde a fi.
Teodor Mărieş (stânga) şi Antonie Popescu (dreapta) (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
15.05.2015
Se încarcă player-ul...

Avocatul Antonie Popescu a atras atenţia joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că repartizarea aleatorie a dosarelor, care se face prin sistemul informatic – ECRIS, nu este atât de aleatorie precum se pretinde a fi.

"Este un atac la fundamentul justiţiei pentru că judecătorul trebuie să fie semnat aleatoriu nu într-un mod dirijat, trebuie să ai încredere că într-adevăr un calculator face această repartizare şi nu un om supus greşelii. Repartizarea aleatorie este violată încă din anul 2006 când au apărut primele reclamaţii. Nimeni nu a făcut nimic.

CSM s-a făcut că nu vede. Instanţele nu au făcut anchete interne efective. S-a ajuns în situaţia în care chiar un ministru al Justiţiei, domnul Predoiu, spunea că mecanismul de repartizare aleatorie este frecvent violat. Cu toate acestea, nu s-a întâmplat nimic. A trebuit să vină DNA după vreo nouă ani de la apariţia legii să demonstreze, la tribunalul Bucureşti, ce ştia toată lumea - că violarea repartizării aleatorii a dosarelor există, este o realitate, nu sunt doar fantasme", a declarat Antonie Popescu.

În timpul acesta, Inspecţia Judiciară le răspundea petenţilor printr-o formulare de genul "din analiza făcută nu rezultă indicii că s-ar fi violat repartizarea aleatorie, prin urmare dacă doriţi să faceţi o reclamaţie angajaţi-vă avocat".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor