Băsescu: Dacă Ponta şi trâmbiţele propagandei vor să nu fie ridicoli, să nu limiteze libera circulaţie a mărfurilor

Palatul Cotroceni, ceremonis de decorare a domnului Hans Gert Pottering, preşedintele Fundaţiei ” Konrad Adenauer” de către Preşedintele României, Traian Băsescu
Palatul Cotroceni, ceremonis de decorare a domnului Hans Gert Pottering, preşedintele Fundaţiei ” Konrad Adenauer” de către Preşedintele României, Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a avertizat, vineri dimineaţă, pe premierul Victor Ponta că nu este cea mai înţeleaptă idee să trateze problema exporturilor de masă lemnoasă neprelucrată prin îngrădirea liberei circulaţii a mărfurilor pentru că va fi căpăcit peste ceafă de Comisia Europeană.

"Neştiutorii de carte. VV Ponta ameninţă public Ministerul Justiţiei că va da afară tot personalul dacă, până la următoarea şedinţă de guvern, nu-i prezintă soluţii pentru limitarea exporturilor de masă lemnoasă neprelucrată. Nu face asta, că o să le plăteşti salariile. Dacă Ponta şi trâmbiţele propagandei lui vor să nu fie ridicoli şi să nu fie căpăciţi peste ceafă de Comisia Europeană, nu au a se atinge de libera circulaţie a mărfurilor, care este una din libertăţile fundamentale ale Uniunii Europene", a scris Traian Băsescu, pe contul său de Facebook.

Ce poate face guvernul, în viziunea fostului şef de stat, este să elaboreze urgent un program de protejare şi salvare de la exploatare iraţională a pădurilor ca resursă naturală pentru că nimeni din UE nu va protesta în faţa unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurilor în România, însă oricine va protesta în faţa unui program de îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor, fie această marfă şi buşteni sau cherestea.

"Deci, Ponta dragă, dacă vrei să faci un bine minimal ţării, citeşte şi tu Tratatul de la Lisabona – la care eu am lucrat timp de trei ani şi pe care l-am semnat, iar Parlamentul României l-a ratificat - şi vezi că articolul care te ajută în găsirea soluţiei se află la capitolul mediu şi are numărul 191", i-a transmis Traian Băsescu premierului.

Concluzia la care a ajuns fostul preşedinte: nu îngrădirea liberei circulaţii a mărfurilor este soluţia, ci lansarea imediată a unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurii care să fie aprobat prin lege în regim de urgenţă. Prin acest program poţi limita drastic tăierile de pădure.

"Văd că altfel ai rămas cu aceleaşi probleme din vremea MTO, adică nu citeşti şi faci politica naţională după ureche. Cu siguranţă şi domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. L-ar ajuta în dialogul cu domnul Ponta, veşnicul urechist", a mai precizat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.