Raeţchi: Cheia preocupării lui Ponta pentru păduri se află în interceptările din dosarul Hrebenciuc

Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora. (Ovidiu Raetchi)

Cheia preocupării lui Victor Ponta pentru păduri se află în interceptările DNA din dosarul mafiei pădurilor al lui Hrebenciuc, de unde reiese că premierul făcuse amendamente la Codul Silvic care "îi ajutau perfect" pe Paltin-Sturdza şi Ioan Adam, a acuzat deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi.

"E o dovadă de inocenţă să crezi că atacurile premierului Ponta pe tema Codului Silvic au la bază vreun sentiment de responsabilitate pentru pădurile României, mai ales atunci când socru îţi este Ilie Sârbu, cel care a păstorit pădurile în ultimii 15 ani. Pentru a desluşi tâlcul atacului premierului, sunt importante stenogramele furnizate de DNA în dosarul mafiei pădurilor care arată că Viorel Hrebenciuc, trimis în judecată în acest dosar, se lăuda cu amendamentele lui Victor Ponta la Codul Silvic în faţa lui Paltin-Sturdza şi Ioan Adam.

Vă selectez un pasaj esenţial, iar stenogramele în dosarul mafiei pădurilor pot fi citite integral. "Viorel Hrebenciuc: Deci legea ajută perfect şi, încă o dată vă spun, Victor a fost autorul. (…) Viorel Hrebenciuc: Eu spun că am vorbit cu Băeşu care e... na, e omul meu, aşa, la ANRP, şi mi-a... şi cu Victor. Prima dată mi-a zis George, că zice: "Domn’le, nu", Victor a insistat, dar am vorbit şi cu Victor, şi asta a fost". Pasajele sunt fără echivoc: în timp ce pozează în protectorul pădurilor, Victor Ponta discuta direct cu celebrul Viorel Hrebenciuc despre amendamentele la Codul Silvic", susţine Ovidiu Raeţchi.

Deputatul PNL a mai precizat că premierul Ponta a încercat, foarte probabil, o abordare ofensivă pe o temă în care procurorii se pregătesc să-i solicite explicaţii.

"Să recapitulăm cine a lucrat la Codul Silvic din partea PSD: Viorel Hrebenciuc, socrul premierului, Ilie Sârbu, Ioan Adam, Adam Crăciunescu, omul lui Ilie Sârbu şi însuşi Victor Ponta. Şi primii sunt deja cercetaţi penal. Oare cine ar mai urma să fie în dosar?", întreabă retoric Ovidiu Raeţchi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.