Conferinţa impresionantă a Falun Gong la Centrul Barclays din Brooklyn, 8 mii de persoane

Maestrul de qigong dl. Li Hongzhi, fondatorul mişcării spirituale Falun Gong, la conferinţa din 14 mai 2015 în New York.
Maestrul de qigong dl. Li Hongzhi, fondatorul mişcării spirituale Falun Gong, la conferinţa din 14 mai 2015 în New York. (Larry Dye /Epoch Times)

Peste 8.000 de practicanţi ai disciplinei spirituale tradiţionale chineze Falun Gong s-au întâlnit joi la Centrul Barclays din Brooklyn, pentru a ţine discursuri despre experienţele lor şi a asculta o prelegere susţinută de fondatorul practicii.

Fondatorul Falun Gong, domnul Li Hongzhi, a sosit în jurul orei 11 a.m., ora locală, pentru a ţine o cuvântare şi pentru a răspunde întrebărilor ridicate de participanţii la conferinţă, veniţi la New York din peste 50 de ţări.

Falun Gong, cunoscută şi sub numele de Falun Dafa, a fost prima oară prezentată publicului în 13 mai 1992 în nord-estul Chinei. Începând cu anul 2000 practicanţii Falun Dafa au celebrat 13 mai ca Ziua Mondială a Falun Dafa şi conferinţa de la Centrul Barclays face parte dintr-o serie de evenimente organizate în New York în acest scop.

Disciplina implică învăţături morale bazate pe principiile adevăr, compasiune şi toleranţă, dar şi exerciţii fizice lente şi de meditaţie, recomandând îmbunătăţirea caracterului moral.

Dl. Li Hongzhi a încurajat practicanţii să folosească această perioadă pentru a face eforturi în contracararea unei persecuţii continue care are loc în China împotriva acestei practici încă din 1999 şi pentru a ajuta lumea întreagă să afle despre ceea ce se întâmplă în China.

Minte şi corp

După ce a fost prezentată publicului în China în 1992, Falun Gong s-a răspândit rapid. În 1996 statul chinez a estimat că aproximativ 70 de milioane de oameni începuseră să practice.

Unul dintre factorii care au dus la masiva popularitate a Falun Gong au fost beneficiile asupra sănătăţii şi caracterului moral descoperite de practicanţi după ce au început să urmeze învăţăturile şi să practice exerciţiile.

Sao Mai, pseudonimul unei practicante vietnameze, s-a aflat pentru prima dată în New York pentru o conferinţă Falun Dafa. Fiind director adjunct al unei comisii financiare din guvernul vietnamez, ea a venit la conferinţă cu un grup de 50 de practicanţi vietnamezi.

“[Falun Dafa] ne face să fim mai benevolenţi, mai buni, mai plini de compasiune; valorile esenţiale ale Dafa sunt minunate. Acesta este mesajul pe care aş dori să-l transmit oamenilor.”

Sensibilizarea comunităţii internaţionale

În ciuda faptului că Falun Gong era considerată extrem de pozitivă în China, în 1999, fostul lider al Partidului Comunist Chinez Jiang Zemin a lansat o campanie pentru eradicarea disciplinei spirituale.

Jiang Zemin şi cercul său din interiorul Partidului au considerat popularitatea de care se bucura Falun Gong drept o ameninţare la adresa controlului absolut exercitat de Partid, iar învăţăturile promovate de disciplina spirituală drept o provocare la adresa ideologiei comuniste. Fiind bazate pe vechea cultură tradiţională chineză, învăţăturile morale ale Falun Dafa promovează nişte valori pe care Revoluţia Culturală a lui Mao Zedong a urmărit să le şteargă din sufletul poporului chinez şi să le înlocuiască cu “valorile comuniste”- ateism, ură de clasă, materialism absolut, preaslăvire a Partidului, etc.

Campania de genocid dusă de Partid împotriva aderenţilor Falun Gong era menită, conform declaraţiilor lui Jiang Zemin, să şteargă Falun Gong din istorie în trei luni. După aproape 16 ani presăraţi cu milioane de victime de pe urma crimelor şi torturilor comise în numele dominaţiei comuniste, Partidul a realizat că modul paşnic dar curajos prin care au rezistat aderenţii Falun Gong nu poate fi înfrânt. De la numirea sa, noul preşedinte chinez Xi Jinping a început să aresteze numeroşi acoliţi ai lui Jiang Zemin care au avut roluri cheie în acest genocid.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.