Gabriela Podaşcă (PSD): Membri importanţi din PNL au recunoscut că s-au întâlnit cu oficialii Schwighofer

Gabriela Podaşcă
Gabriela Podaşcă (facebook.com)

Noul purtător de cuvânt al PSD, Gabriela Podaşcă a declarat joi, în cadrul unui comunicat de presă, că lobby-ul pentru respingerea Codului Silvic este o realitate, un exemplu de acest gen fiind declaraţiile parlamentarilor liberali care au recunoscut public că au avut întâlniri cu reprezentanţii companiei austriece Holzindustrie Schwighofer.

"Codul Silvic, în forma propusă de Parlament, protejează interesele României, oferind instrumente care să blocheze tăierile abuzive de păduri. Cu siguranţă, actualul proiect de modificare a Codului Silvic reprezintă un pas înainte pentru protejarea mediului, a vieţii şi a sănătăţii fiecărui român. Oricine a văzut declaraţiile premierului, a văzut şi faptul că preşedintele nu a fost acuzat de ceva, ci au fost vizate declaraţiile parlamentarilor liberali care au recunoscut public întâlnirile cu reprezentanţii companiei în cauză.

Nu putem să ignorăm lobby-ul agresiv făcut de firma în cauză, iar dovezile în acest sens au apărut public. Există parlamentari importanţi din PNL, susţinători ai amendamentelor dorite de respectiva companie, care au recunoscut că s-au întâlnit cu oficialii acesteia. Despre ce vorbim aici, deci?", a precizat Gabriela Podaşcă.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al PSD vin în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a fost acuzat de premierul Victor Ponta că a fost influenţat de membri PNL care au avut întâlniri private cu reprezentanţi ai firmei Holzindustrie Schwighofer să retrimită Codul Silvic înapoi în Parlament.

Reacţia lui Iohannis nu s-a lăsat mult aşteptată. Şeful statului i-a atras atenţia şefului PSD că a solicitat SRI să verifice afirmaţiile sale subliniind că insinuarea unui trafic de influenţă la nivelul preşedintelui este un lucru extrem de grav pentru care va trebui să îşi asume responsabilitatea.

Recomandăm şi Iohannis, replică pentru Ponta: Insinuarea unui trafic de influenţă la nivelul preşedintelui este un lucru foarte grav

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.