Antonescu: Nu-mi doresc o ţară în care să avem într-o săptămână paradă heterosexuală şi în cealaltă paradă homosexuală
Candidatul comun al coaliţiei de guvernare în cursa pentru Cotroceni, Crin Antonescu, a părut să adopte, duminică, la Antena 3, un ton anti-globalist, atunci când a făcut o paralelă între “omul sovietic” şi “omul globalist”, afirmând că niciunul dintre ei nu a avut succes în istorie.
Mai exact, potrivit G4Media.ro, Antonescu a declarat că ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, sub care s-a prăbuşit fosta Uniune Sovietică, a constatat că “homo sovieticus era o fantasmă”, la fel cum globalismul început după Războiul Rece s-a dovedit că se destramă acum.
“America first”, a precizat Antonescu, vorbind anterior de “revoluţia care are loc în America”.
De asemenea, întrebat despre declaraţiile pe care le-a făcut în 2012 despre Uniunea Europeană, atunci când a spus, printre altele, că “nu suntem slugile Europei”, Antonescu a afirmat că i se reproşează în mod eronat că el vorbeşte precum fostul candidat prezidenţial Călin Georgescu, deşi, susţine fostul liderul PNL, Georgescu vorbeşte precum vorbea el în 2012.
În plus, Antonescu a mai subliniat că nu poate fi comparat cu Georgescu pentru că acesta din urmă vorbeşte despre o deconectare de la Uniune.
Potrivit sursei citate, la Congresul PSD de duminică, unde a fost validată candidatura lui Antonescu de către social-democraţi, atât acesta din urmă, cât şi liderul partidului, Marcel Ciolacu, au avut discursuri ultraconservatoare, vorbind de “agresivitatea progresistă care a alimentat revolta în Europa” şi despre cum “familia este între un bărbat şi o femeie”.
Totodată, Antonescu a afirmat: “Nu-mi doresc o ţară în care să avem într-o săptămână paradă heterosexuală şi în cealaltă paradă homosexuală (…) Fiecare în intimitatea lui, fără nici o paradă”.
Întrebat cum poate garanta, ca şef al statului, păstrarea tradiţiilor şi valorilor româneşti, Antonescu a spus:
“Eu cred că in procesul de educaţie din România cu prea multe schimbări, preşedintele are toate mijloacele să se ocupe apăsat şi convingător de această problemă (…) Românii să fie educaţi şi ca români (…) pentru ca acestea sunt primele lor determinări, care îi însoţesc pe tot parcursul vieţii, chiar dacă sunt pe alt continent. Probabil pentru că sunt ca formaţie profesor de istorie mă va ajuta”.