Angajaţii Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, cotizanţi la bunăstarea "Excelenţei Sale" Vlasov

Angajaţii Camerei de Comerţ şi Industrie din Bucureşti (CCIB) cotizau cu între 30 şi 70% din salariu pentru "Excelenţa Sa" Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi mare jucător la cazinouri, trimis în judecată pentru fapte de corupţie.
Mihail Vlasov (Captură Youtube)
Loredana Diacu
15.10.2014

Angajaţii Camerei de Comerţ şi Industrie din Bucureşti (CCIB) cotizau cu între 30 şi 70% din salariu pentru "Excelenţa Sa" Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi mare jucător la cazinouri, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, relatează evz.ro.

Potrivit DNA, la nivel de CCIB se instituise un fond de sponsorizări la care erau obligaţi să cotizeze toţi angajaţii CCIB implicaţi în implementarea programelor europene. „În acest fel, o sumă egală cu salariile a aproape 50 de angajaţi în decurs de o lună era pusă la dispoziţia lui Mihail Vlasov, fără o justificare pertinentă din punct de vedere juridic şi economic, în condiţiile în care CCIB avea un departament juridic”, arată procurorii DNA în rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată preşedintele CCIB Sorin-Petre Dimitriu, doi directori şi un consilier de la CCIB, pentru fraudarea fondurilor europene.

Procurorii DNA au susţinut că Vlasov a primit ilegal suma de 107.492 de lei, de la Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti. Banii au fost viraţi pe data de 16 decembrie 2010, în contul „Cabinetului de avocatură Mihail M. Vlasov”.

Evz.ro mai relatează că, din totalul de 58 de angajaţi ai CCIB, 48 lucrau în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene. În fiecare lună, la primirea salariului, aceştia erau obligaţi să semneze un contract de sponsorizare în baza căruia între 30 şi 70% din veniturile salariale, inclusiv cele provenite din fonduri europene, erau transferate, cu titlu de „sponsorizare”, către CCIB.

Trei angajaţi care au fost împotriva acestei practici au fost concediaţi abuziv. Aceştia s-au constituit parte în procesul penal şi au cerut înapoi banii pe care i-au dat că sponsorizări plus daune morale.

Reamintim că Mihail Vlasov urmează să fie judecat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a primit mită 200.000 de euro de la un om de afaceri.

Vlasov avea reputaţia de mare jucător de cazino, din stenogramele procurorilor rezultând că fostul şef al CCIR s-ar fi împrumutat de la cămătari romi cu sume gravitând în jurul milionului de euro, sau peste milion pentru a juca la ruletă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor