Andrei Nica, medalie de aur la Jocurile Olimpice de Tineret (Lausanne)

Sportivul român a fost cel mai bun în proba masculină de monobob desfăşurat luni în staţiunea elveţiană, acesta fiind cronometrat cu timpul de 2 min 24 sec 80/100, timp la fel cu al germanului Alexander Czudaj, care era lider după prima manşă.
(Al Bello / Getty Images)

Sportivul român Andrei Nica şi-a adjudecat medalia de aur în proba masculină de monobob din cadrul Jocurile Olimpice de Tineret, ediţia de iarnă, de la Lausanne (Elveţia) - a doua pentru delegaţia României, după cea obţinută duminică de Georgeta Popescu, tot la aceeaşi disciplină.

Reprezentantul nostru s-a impus cu timpul de 2 min 24 sec 80/100, timp identic cu al germanului Alexander Czudaj, care era lider după prima manşă. Podiumul a fost completat în continuare de Quentin Sanzo din Liechtenstein, care a înregistrat 2 min 25 sec 18/100.

România are şi o medalie de bronz cucerită, miercuri, de Ramona Ionel, în proba de sprint pe echipe mixte la patinaj viteză.

35 de sportivi români s-au aliniat la startul celei de-a treia ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (competiţie rezervată sportivilor sub 18 ani) la biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiţiei.