Anchetatorii care s-au ocupat de dosarul fiului lui Zgonea, în vizorul DNA

Procurorii şi poliţiştii care au anchetat conflictul dintre fiul lui Valeriu Zgonea, Dragoş, şi fiul fostului fotbalist Ion Sburlea, Bogdan au clasat dosarul, însă o instanţă de judecată a infirmat decizia anchetatorilor şi a dispus continuarea cercetărilor, iar DNA a propus verificări faţă de anchetatori, relatează Mediafax.
Roxana Rădulescu
13.06.2014

alte articole

Sigla şi sediul DNA (Epoch Times România)
Roxana Rădulescu
13.06.2014

Procurorii şi poliţiştii care au anchetat conflictul dintre fiul lui Valeriu Zgonea, Dragoş, şi fiul fostului fotbalist Ion Sburlea, Bogdan au clasat dosarul, însă o instanţă de judecată a infirmat decizia anchetatorilor şi a dispus continuarea cercetărilor, iar DNA a propus verificări faţă de anchetatori, relatează Mediafax.

Ion Sburlea i-a acuzat pe anchetatori de abuz în serviciu şi falsuri în legătură cu modul în care au clasat şi instrumentat dosarul de urmărire penală. Dragoş Zgonea, în vârstă de 15 ani, a fost cercetat împreună cu alte şapte persoane, acuzaţiile fiind de loviri şi alte violenţe comise asupra lui Bogdan Sburlea, în vârstă tot de 15 ani.

În cazul acestei plângeri, urmărirea penală este „in rem” iar anchetatorii DNA aşteaptă motivarea unei hotărâri, de la Judecătoria sectorului 5, prin care un judecător a desfiinţat ordonanţa de clasare a anchetei, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Ordonanţa de clasare arată că fiul lui Sburlea a avut o altercaţie de tip „luptă sportivă” fără a interveni alte persoane, dar iniţial se stabilise că mai multe persoane ar fi participat la violenţele comise asupra lui Bogdan Sburlea. Comisarul-şef Aurel Constantin a pledat pentru clasarea dosarului argumentând că faptele nu au fost comise cu vinovăţia prevăzută de lege şi că au adus o atingere minimă valorilor apărate de legea penală. Comisarul a afirmat că toate persoanele care îl însoţeau pe Dragoş Zgonea în timpul conflictului ar fi fost acolo pentru a se asigura "lupta sportivă" dintre cei doi copii.

Procurorul Andreia Stoian Florea a admis propunerea de clasare a anchetatorilor de la Secţia 17 de Poliţie, însă Ion Sburlea a făcut plângere împotriva acelei ordonanţe, care a fost ulterior respinsă de superiorul procurorului de caz, respectiv de procurorarea Cerasela Georgescu. Ion Sburlea a făcut plângere în instanţă împotriva acestor două ordonanţe, care în 6 iunie a decis să admită plângerea formulată şi a trimis cauza la procuror în vederea efectuării în continuare a urmăririi penale.

Plângerea depusă de Ion Sburlea la DNA arată că, cei cinci anchetatori au săvârşit mai multe abuzuri şi falsuri ce au dus la încheierea dosarului printr-o soluţie nelegală. Ion Sburlea afirmă că un număr de mai mulţi adolescenţi, împreună cu fiul lui Valeriu Zgonea i-ar fi agresat fiul, însă preşedintele camerei deputaţilor spune că băiatul său a fost cel ameninţat.

Ion Sburlea afirmă că fiul său a mers la întâlnirea respectivă însoţit de un cunoscut. La locul întâlnirii, el ar fi fost aşteptat de fiul lui Valeriu Zgonea, care era însoţit de alte şapte persoane. Apoi, la îndemnul fiului lui Zgonea, băiatul său a fost agresat de cei care îl însoţiseră pe acesta. Sburlea afirmă că, fiul lui Zgonea, care până atunci nu îl lovise pe fiul fostului fotbalist, ar fi încercat să-l strângă de gât.

Fostul fotbalist Sburlea relatează că, după agresiunile din zona Parcului Izvor, a fost cu fiul său la spital şi la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), unde s-a constatat că acesta a suferit "contuzie oculară forte, echimoză palpebrală, hematom periorbital zigomatic şi hemoragie conjunctivală precum şi posibilă fractură de piramidă nazală". INML a stabilit între 14 şi 16 zile de îngrijiri medicale în cazul minorului. Cazul se află în lucru la Secţia 17 de Poliţie, care a clasat dosarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor