Predoiu: Reducerea CAS în prima zi a campaniei electorale arată disperarea lui Ponta

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a precizat joi, în cadrul unei declaraţii de presă, că reducerea CAS este „extrem de necesară, însă a lua o astfel de decizie fără să o dublezi de măsuri reale şi concrete pentru stimularea creşterii economice este o dovadă de iresponsabilitate şi incompetenţă maximă, ingredientele de bază ale guvernării PSD”.

Fondul Monetar Internaţional şi Guvernul Ponta nu au reuşit joi să ajungă la un acord în privinţa reducerii CAS-ului de la 1 iulie, astfel că discuţiile dintre cele două părţi vor continua la următoarea vizită la Bucureşti a misiunii FMI, care va avea loc probabil în iulie sau august. Cu toate acestea, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul s-a decis să reducă CAS cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie, explicând că măsura nu are acordul FMI, dar a fost totuşi asumată de Guvern.

"Considerăm că reducerea CAS cu 5% trebuie aplicată din acest an şi că ne putem permite acest lucru. Putem în mod rezonabil, săptămâna viitoare să trimitem către Parlament reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru ultimul trimestru, începând din octombrie. Avem capacitatea de a acoperi impactul negativ pe care îl presupune această reducere. Nu mărim deficitul bugetar, nu introducem noi taxe şi impozite. Acordul cu FMI şi Banca Mondială rămân funcţionale", a declarat premierul Victor Ponta.

În replică, Cătălin Predoiu a catalogat negocierile dintre Cabinetul Ponta şi FMI, care s-au derulat în aceste zile la Bucureşti, drept un eşec răsunător, adăugând că premierul Victor Ponta încearcă să păcălească FMI, după ce a fost prins iar cu temele nefăcute.

"Nici n-au plecat bine reprezentanţii Fondului, că s-a grăbit să anunţe reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, fără a avea acordul acestei instituţii şi fără să prezinte măsurile economice care să susţină această reducere. Măsura va fi aplicată de la 1 octombrie, din prima zi a campaniei electorale, ceea ce arată disperarea sa în bătălia politică pentru preşedinţie. Reducerea CAS este extrem de necesară, însă a lua o astfel de decizie fără să o dublezi de măsuri reale şi concrete pentru stimularea creşterii economice este o dovadă de iresponsabilitate şi incompetenţă maximă, ingredientele de bază ale guvernării PSD", a subliniat liderul PDL.

În opinia lui Predoiu, absenţa unor măsuri de susţinere a economiei, care să facă posibilă reducerea contribuţiilor, nu este singura probă a iresponsabilităţii lui Ponta.

"Tot în aceste zile, guvernul pregăteşte un nou pachet de pomeni electorale în buna tradiţie a stângii nedemocratice. Cu gândul la candidatura sa la preşedinţie, Ponta le promite românilor că va curge lapte şi miere, că va majora salariile bugetarilor şi pensiile sociale, vor creşte indemnizaţiile pentru copii, în timp ce familiile cu venituri reduse vor beneficia de alocaţii speciale. În goana nebună după voturi, Ponta nu uită să majoreze sporurile unor categorii extrem de importante: militarii, poliţiştii şi personalul din servicii. Nici dascălii nu sunt uitaţi. Ponta le promite reducerea normei de ore. Toate aceste măsuri sună minunat pe hârtie. Nu cred că este cineva care să nu dorească o Românie prosperă şi un trai bun pentru români", a declarat Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL îl întreabă pe Victor Ponta cu ce bani va asigura toate aceste cadouri, în contextul în care a sufocat întreprinzătorii şi contribuabilii cu 36 de taxe şi impozite şi după ce a ratat toate privatizările.

"Premierul iresponsabil vrea să arunce în aer economia, doar ca să îşi asigure accesul total la putere, începând din toamnă. Dezastru devine astfel cuvântul cheie al acestei guvernări, dacă cineva mai avea vreo îndoială. Dezastru pe toată linia: dezastru în politica fiscală, dezastru în absorbţia fondurilor europene, dezastru în materie de management privat. În tentativa de a păcăli pe toată lumea, Ponta are doar două obiective: să cumpere voturi cu măsuri nerealiste şi să menţină baronii PSD conectaţi la ţevile banului public", a subliniat Cătălin Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne