Fostul prefect de Iaşi Radu Prisăcaru, condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită

(photos.com)
Flori Mladin
13.06.2014

Fostul prefect de Iaşi, Radu Prisăcaru, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Hotărâră instanţei supreme este definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Prisăcaru la patru ani de închisoare cu executare, menţinând decizia Curţii de Apel Iaşi din decembrie 2011.

În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi la trei ani de închisoare Flavius Ioniţă, fostul şef al Agenţiei Domeniului Statului Iaşi, care fusese achitat de Curtea de Apel Iaşi, precum şi avocatul Toni Baltag, care a fost şi el achitat. Omul de afaceri Cristian Maftei, care primise iniţial o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, a fost condamnat la şase ani de ÎCCJ.

În luna august 2006, prefectul judeţului Iaşi Radu Prisăcaru, avocatul Toni Baltag, Flavius Ioniţă, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului Iaşi şi omul de afaceri Cristian Maftei au fost acuzaţi de luare de mită şi complicitate la luare de mită.

Radu Prisăcaru a pretins trei hectare de teren de la o familie din Iaşi care urma să primească un teren de 16 hectare, intermediarul afacerii fiind Cristian Maftei.

La DNA a fost făcută plângere de către membrii familiei respective împotriva lui Radu Prisăcaru şi a fost emis mandat de arestare pe numele acestuia pentru 29 de zile. Judecătorii au decis ulterior ca fostul prefect să fie cercetat în stare de libertate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor