An electoral: S-au mărit pensiile pentru 234.000 de pensionari

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta şi ministrul Muncii, Rovana Plumb au anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că pensiile a 234.000 de persoane vor fi majorate. De această majorare vor beneficia persoanele ieşite la pensie după data de 1 ianuarie 2011.

"Subiectul conferinţei este cel legat de anunţul privind finalizarea unei măsuri importante pentru mulţi români - aplicarea indicelui de corecţie, o aplicare justă a acestuia, pentru toţi cei care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011. Aplicarea justă a indicelui a fost necesară pentru a asigura o corelare mai bună între câştigul salarial avut şi pensia obţinută, pe de altă parte, aplicarea a fost necesară pentru a corecta nedreptăţile Guvernului Boc", a declarat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a explicat că 234.000 de pensionari vor beneficia de suplimentări ale punctajelor şi, implicit, ale veniturilor, creşterea medie fiind de 63 de lei per pensie.

"Prin acest proces de recalculare, ştergem discrepanţele care au creat frustrare şi umilinţă. Până la sfârşitul lui martie, toţi cei 234.000 de pensionari vor primi diferenţa de pensie aferentă lunilor noiembrie şi decembrie 2013. Efortul bugetar pentru această recalculare este, în 2014, de 23 de milioane de lei", a adăugat aceasta.

"După ce 3 ani doar s-a tăiat, intrăm în al treilea an în care se dă ceva la pensie. Încă sunt foarte mici. La fel va fi şi anul 2015. Banii sunt deja în bugetul aprobat de Parlament", a declarat premierul Victor Ponta.