An electoral: creşteri de alocaţii pentru 560.000 de copii

Pe fundalul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, premierul Victor Ponta a anunţat vineri că vor exista creşteri de alocaţii, cu fonduri provenite de la Norway Grants, pentru o parte din copii proveniţi din medii defavorizate.
Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)
P. P.
10.10.2014

Pe fundalul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, premierul Victor Ponta a anunţat vineri că vor exista creşteri de alocaţii, cu fonduri provenite de la Norway Grants, pentru o parte din copii proveniţi din medii defavorizate.

Creşterile vor viza alocaţiile a 500.000 de copii provenind din familii cu venituri reduse şi a 60.000 de copii aflaţi în diferite forme de asistenţă şi plasament. Fondurile pentru aceste măsuri sociale vor fi furnizate de Norway Grants.

”Facem, în fond, un fapt normal: de la umilitoarea suma de opt lei alocată pentru hrana în fiecare zi pentru un asemenea copil putem să acordăm 16 lei pe zi. Trăiesc în România şi ştiu că 16 lei pentru hrana unui copil nu este în nici un caz îndeajuns, nu rezolva problemele. Trebuie să găsim o nouă resursa anul viitor, să facem mai mult. (...) Trebuie să facem, în continuare, ceea ce scrie şi în Constituţia României: ca suntem un stat social, o ţară în care nimeni nu este ignore presus decât altcineva şi în care toţi cetăţenii, şi în special copiii, au aceleaşi drepturi", a susţinut Ponta.

Discursul premierului Ponta a avut loc la lansarea proiectului pilot "Incluziune socială prin favorizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii”, care va fi implementat în România de reprezentanţa UNICEF la Bucureşti şi Consiliul Judeţean Bacău.

De creşterea alocaţiilor vor beneficia aproximativ 54.000 de copii şi familiile acestora din 50 de comunităţi rurale şi urbane din judeţul Bacău. Peste 5.400 dintre aceştia sunt minori care riscă să fie excluşi din comunităţi.

Reamintim că actualmente, copiii români între 2 şi 18 ani - fie ei defavorizaţu sau nu - primesc o alocaţie în valoare de 42 de lei, echivalentul a aproximativ 9 euro, cam de 23 ori mai mică decât alocaţia unui copil din statele UE, care beneficiază în medie de 210 euro. România guvernului Ponta se află pe locul 168 în lume în ceea ce priveşte raportul dintre alocaţia anuală primită de copii şi Produsul Intern Brut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor