Jurnalistul Grigore Cartianu demontează chirurgical "minciunile" lui Ponta: "Dottore halucinează pe Facebook"

Protest sindicalişti ”Cartel Alfa” în Piaţa Victoriei, 9 octombrie 2013
Protest sindicalişti ”Cartel Alfa” în Piaţa Victoriei, 9 octombrie 2013 (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a scris joi, pe contul său de Facebook, că discursul preşedintelui Traian Băsescu din cursul zilei reflectă incapacitatea acestuia de a exercita o funcţie atât de importantă în stat. Ca replică, jurnalistul Grigore Cartianu a demontat, rând pe rând, toate acuzaţiile premierului Ponta, evidenţiind faptul că, în timp ce Băsescu se ceartă cu ruşii, Ponta se ceartă cu Băsescu şi halucinează pe reţeaua de socializare.

"Atacul lui Traian Băsescu la adresa magistraţilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum şi indicaţia referitoare la câţi bani trebuie daţi pentru o operă a lui Brâncuşi reflectă o persoană incapabilă să exercite o funcţie atât de importantă în stat", a precizat premierul Victor Ponta.

Jurnalistul Grigore Cartianu a remarcat că atunci "când Băsescu se ceartă cu ruşii, Ponta se ceartă cu Băsescu".

"Dottore halucinează pe Facebook:

Minciuna numărul 1: Băsescu n-a atacat «magistraţii», ci un magistrat.

Minciuna numărul 2: Băsescu n-a atacat «primarii», ci le-a pus în vedere să nu prăduiască banii primiţi de la Guvern.

Minciuna numărul 3: Băsescu n-a atacat «pensionarii», ci pensiile speciale ale aviatorilor.

Minciuna numărul 4: Băsescu n-a atacat «muncitorii de la Lukoil», ci a respins şantajul patronilor Lukoil la adresa justiţiei şi a statului român. Această minciună a fost repetată de Ponta o oră mai târziu, în faţa camerelor TV, când a spus că «Băsescu s-a răfuit cu muncitorii de la Lukoil».

Minciuna numărul 5: Băsescu nu «a indicat» câţi bani ar trebui să plătească statul român pe opera brâncuşiană «Cuminţenia pământului», ci a invocat suma anunţată de Guvern, de Ponta însuşi, în mai multe rânduri: 20 de milioane de euro", a explicat jurnalistul.