America a fost la mai puţin de un centimetru distanţă de dezastrul socio-politic

Fostul preşedinte Donald Trump, victima unei tentative de asasinat la un miting electoral, 13 iulie 2024 (X - Donald Trump jr)
Redacţia
15.07.2024

Fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile SUA din noiembrie, a supravieţuit unei tentative de asasinat la un miting în aer liber din Pennsylvania, sâmbătă, cu câteva zile înainte de convenţia naţională a partidului său, după ce şi-a întors brusc capul în ultima secundă, evitând astfel în mod miraculos un glonţ care a ajuns doar să îi zgârie urechea. Trăgătorul a fost ucis de Secret Service, dar un martor ocular a declarat presei că a avertizat Poliţia cu privire la un bărbat care se târa pe acoperiş cu câteva minute mai devreme, dar nu a fost luată nicio măsură, potrivit lui Andrew Korybko via Substack.

Această deficienţă de securitate este suspectă şi duce la speculaţia că cel puţin un membru al serviciilor secrete ar fi aşteptat în mod intenţionat până ce atacatorul a tras pentru a-l neutraliza, fie din simpatie pentru cauza sa, fie pentru că ar fi fost implicaţi într-un fel de complot.

Citiți și Bărbatul care a încercat să-l asasineze pe Trump, identificat

În ceea ce priveşte atacatorul, acesta a fost identificat ca fiind Thomas Matthew Crooks, un republican înregistrat. La momentul redactării acestui articol, nu este clar care a fost istoricul său online şi dacă afilierea sa la un partid este mai mult decât pare.

Cel puţin, nu există nicio îndoială că propagarea urii de către democraţi şi aliaţii lor "Never Trumpers" a jucat un rol în radicalizarea suspectului.

Dacă acesta ar fi reuşit să îl asasineze pe Trump, atunci SUA s-ar fi scufundat cu siguranţă într-un dezastru socio-politic, pe care l-au evitat literalmente cu mai puţin de un centimetru. Mulţi se aşteaptă ca marii donatorii democraţi să îl forţeze în curând pe Biden să se retragă din cursă, ceea ce ar duce la selectarea candidatului de către partid în afara procesului primar teoretic democratic.

Citiți și "Este incredibil" - Reacţia lui Trump după tentativa de asasinat împotriva sa

Omologii republicani ar fi procedat la fel de partea lor, mai ales că Trump nu îşi anunţase încă alegerea vicepreşedintelui în momentul tentativei de asasinat. Prin urmare, ambele partide ar fi ales probabil candidaţi care nu au finalizat procesele primare respective, lipsindu-i astfel în mod flagrant pe americani de dreptul de vot şi mai mult decât o fac deja în realitate. În teorie, alegerile ar putea fi amânate pentru reluarea alegerilor primare, însă Congresul ar putea să nu fie de acord.

Chiar dacă ar fi de acord, articolul menţionat mai sus aminteşte cititorilor că cel de-al 20-lea amendament prevede ca mandatele de patru ani ale preşedintelui şi vicepreşedintelui să se încheie la 20 ianuarie la prânz, ceea ce ar face ca preşedintele (înlocuitor) Harris să fie obligată să demisioneze înainte de alegerea unui nou preşedinte. În acest scenariu, înlocuirea vicepreşedintelui ei ar putea fi doar speculată, deoarece al 25-lea amendament stipulează că aceştia ar trebui să fie confirmaţi printr-un vot majoritar al ambelor Camere ale Congresului.

Indiferent dacă alegerile vor fi amânate sau nu, SUA va fi condusă în continuare de "oligarhia guvernamentală" despre care Axios a raportat la sfârşitul lunii trecute că este adevărata putere din spatele lui Biden. Această analiză de aici, care a fost publicată întâmplător mai devreme în aceeaşi zi, nota că "ţara este condusă de o reţea obscură de elite transnaţionale şi interne care sunt unite de ideologia lor radical liberal-globalistă". Acest grup îl exploatează pur şi simplu pe Biden ca înlocuitor pentru a-şi legitima public toate deciziile.

Citiți și Un bărbat înarmat a deschis focul asupra lui Trump la un miting electoral. Fostul preşedinte a fost rănit

Ei ar rămâne la putere dacă democraţii ar păstra Casa Albă sau dacă un "Republican In Name Only" (RINO) l-ar înlocui pe Trump dacă acesta ar fi asasinat. Fostul preşedinte le-a promis susţinătorilor că îşi va respecta promisiunea de a "goli mlaştina" dacă va fi reales şi, deşi precedentele sugerează că ar putea eşua încă o dată, există încă o şansă ca el să reuşească parţial. Cel puţin, revenirea sa ar putea crea condiţiile pentru unii înlocuitori, care ar putea fi naţionalişti conservatori.

Această perspectivă aruncă lumină asupra acelor forţe care ar fi fost încântate dacă ar fi fost asasinat, şi anume clica liberal-globalistă care controlează în secret politica americană şi care ar fi fost, de asemenea, încântate că Trump nu ar fi avut ocazia să pună capăt ultimului lor "război veşnic" din Ucraina, aşa cum a încercat să facă. Potenţialul său succesor republican ar putea încerca să îi calce pe urme, dar s-ar putea să nu fie interesat să facă acest lucru dacă este un RINO, de aceea eliminarea lui Trump ar fi putut schimba regulile jocului.

Pe frontul de acasă, nu există nicio îndoială că "proştii" ar fi plasat imagini cu creierul explodat al lui Trump peste tot pe reţelele de socializare şi în oraşele lor pentru a-i incita pe susţinătorii săi la violenţă, iar unii dintre aceştia ar fi cedat în mod previzibil după ce au fost provocaţi la nesfârşit cu astfel de imagini. Liberal-globaliştii aflaţi la putere au vrut să radicalizeze membrii MAGA de ceva vreme deja, pentru a le discredita şi mai mult mişcarea şi pentru a crea un pretext convingător pentru a-i reprima mai puternic pe toţi.

Citiți și Meta ridică restricţiile impuse lui Trump pe Facebook şi Instagram înainte de alegeri

De asemenea, nu poate fi exclus ca unii dintre aceşti susţinători nou radicalizaţi ai săi să fi recurs la "violenţă retributivă", vizând oficiali democraţi de la nivel federal până la cel local, dacă îi învinuiau de asasinarea sa. Celebrităţi şi influenceri josnici anti-Trump ar fi putut fi, de asemenea, prinşi în această campanie sângeroasă, care ar fi putut duce la instaurarea legii marţiale în anumite părţi ale ţării, aşa cum ar fi trebuit să impună Trump în timpul valului de terorism urban al democraţilor din vara anului 2020.

Prin urmare, structura socio-politică a Americii ar fi putut fi foarte uşor sfâşiată în bucăţi dacă Trump nu şi-ar fi întors brusc capul în ultimul minut, evitând astfel în mod miraculos acest cel mai rău scenariu cu mai puţin de un centimetru. Cu toate acestea, nu există nicio garanţie că acest lucru nu se va întâmpla din nou, motiv pentru care este imperativ ca Trump să anunţe imediat alegerea unui vicepreşedinte şi, în mod ideal, să aleagă pe cineva de care se teme şi elita liberal-globalistă aflată la putere, pentru a reduce şansele ca el să fie ucis.

Indiferent de ceea ce se întâmplă, America tocmai a primit o verificare a realităţii cu privire la cât de aproape este de a coborî în haos, ceea ce arată cât de mult s-a schimbat în rău din 2016. Radicalizarea partizană şi intrigile elitelor au existat întotdeauna, dar au atins un nivel fără precedent după ce Trump a devenit candidatul republican de atunci. Este un candidat imperfect, cu o mulţime de defecte personale, dar realegerea sa este ultima şansă de a salva America de ea însăşi dacă reuşeşte să îşi pună în aplicare planurile sale măreţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor