Meta ridică restricţiile impuse lui Trump pe Facebook şi Instagram înainte de alegeri

Fostul preşedinte Donald Trump susţine un miting în South Bronx din New York City pe 23 mai 2024. (Samira Bouaou/The Epoch Times)
Redacţia
13.07.2024

Meta a declarat vineri că elimină toate sancţiunile şi restricţiile impuse anterior asupra conturilor de Facebook şi Instagram ale fostului preşedinte Donald Trump, în contextul în care în SUA vor avea loc alegeri prezidenţiale programate pentru data de 5 noiembrie.

Potrivit unei ştiri CNBC, compania a luat pentru prima dată măsuri împotriva conturilor de social media ale lui Trump în 2021, la scurt timp după insurecţia din 6 ianuarie din Washington, D.C. La acea vreme, Meta avea să suspende conturile lui Trump pentru o perioadă de doi ani, după ce a considerat că unele dintre acţiunile fostului preşedinte, cum ar fi lăudarea revoltelor din Capitoliu, reprezentau un risc potenţial de incitare la mai multă violenţă.

În ianuarie 2023, Meta a declarat că îl va reintegra pe Trump pe platforma sa, iar acesta şi-a recăpătat accesul la conturile sale în luna următoare. Însă Trump era încă supus unor sancţiuni şi restricţii restante care ar fi putut duce la suspendarea îndelungată a conturilor sale de social media.

În urma ultimului anunţ al Meta, în cazul în care Trump ar încălca orientările comunitare ale companiei, acesta s-ar confrunta cu o posibilă suspendare mult mai scurtă, care ar putea dura doar câteva zile, spre deosebire de o suspendare mai lungă în temeiul sancţiunilor impuse anterior.

Preşedintele Meta pentru afaceri globale, Nick Clegg, a scris în postarea de blog de vineri că suspendarea şi sancţiunile iniţiale "au fost un răspuns la circumstanţe extreme şi extraordinare şi nu au trebuit să fie desfăşurate".

"Odată cu convenţiile partidelor care vor avea loc în curând, inclusiv convenţia republicană de săptămâna viitoare, candidaţii la funcţia de preşedinte al Statelor Unite vor fi în curând nominalizaţi oficial. În evaluarea responsabilităţii noastre de a permite exprimarea politică, credem că poporul american ar trebui să poată primi veşti de la candidaţii la funcţia de preşedinte în aceleaşi condiţii", a scris Clegg.

Un purtător de cuvânt al Meta a caracterizat actualizarea ca fiind "pur şi simplu aducerea prezumtivului candidat GOP Trump la paritate cu preşedintele Biden".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor