Bărbatul care a încercat să-l asasineze pe Trump, identificat

Thomas Crooks ucis de serviciile de securitate dupa tentativa de asasinare asupra lui Trump (YouTube Screenshot)
Redacţia
14.07.2024

Bărbatul care a încercat să îl asasineze sâmbătă pe fostul preşedinte Donald Trump a fost identificat ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, au declarat surse pentru The Post.

Crooks, din Bethel Park, Pennsylvania, a tras mai multe focuri de armă la un miting în aer liber în Butler, chiar lângă Pittsburgh. Unul dintre gloanţe aparent a străpuns partea superioară a urechii drepte a fostului preşedinte american.

Sursele de securitate au confirmat că bărbatul a acţionat singur, folosindu-se de poziţia înaltă pentru a avea un câmp vizual clar asupra ţintei sale fără a fi detectat imediat.

Crooks se afla pe acoperişul unei fabrici, la peste 130 de metri distanţă de scena de la Butler Farm Show, au declarat sursele, potrivit New York Post.

Din fericire, atacatorul a fost observat de mai mulţi spectatori ai evenimentului în timp ce escalada clădirea cu o puşcă. Oamenii au alertat serviciile de securitate. La scurt timp după ce a început să tragă, forţele de ordine l-au neutralizat, iar ulterior aceştia au recuperat o puşcă de tip AR.

Serviciul Secret al SUA a confirmat că două persoane au murit - atacatorul şi un spectator - iar doi spectatori au fost grav răniţi.

Motivul pentru care Crooks a tras asupra fostului preşedinte este neclar.

De-a lungul timpului, Crooks a distribuit mai multe mesaje în mediul online în care afirma cât de mult îi urăşte pe Trump şi pe republicani.

La începutul zilei de duminică, FBI a confirmat oficial informaţiile din Post, numindu-l pe Crooks "subiectul implicat" în atacul asupra lui Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor