"Este incredibil" - Reacţia lui Trump după tentativa de asasinat împotriva sa

Trump este escortat de Serviciul Secret după tentativa de asasinat (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
14.07.2024

Fostul preşedinte american Donald Trump - care a supravieţuit unei tentative de asasinat la un miting electoral sâmbătă, în Butler, Pennsylvania - a postat pe platforma sa de socializare Truth Social un mesaj în care a transmis condoleanţe familiei persoanei ucise în incident şi a mulţumit Serviciului Secret şi tuturor forţelor de ordine pentru reacţia lor rapidă.

“Doresc să mulţumesc Serviciului Secret al Statelor Unite şi tuturor forţelor de ordine pentru reacţia lor rapidă la împuşcăturile care au avut loc în Butler, Pennsylvania. Cel mai important, vreau să transmit condoleanţe familiei persoanei de la miting care a fost ucisă, precum şi familiei unei alte persoane care a fost grav rănită. Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în ţara noastră.

Nu se ştie nimic în acest moment despre cel care a tras, care este acum mort. Am fost împuşcat cu un glonţ care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte. Mi-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă, deoarece am auzit un şuierat, împuşcături şi am simţit imediat glonţul străpungând pielea. A avut loc o sângerare abundentă, aşa că mi-am dat seama atunci ce se întâmpla. Dumnezeu să binecuvânteze America”, a transmis Trump.

De asemenea, un purtător de cuvânt al lui Trump a afirmat într-o declaraţie: “Preşedintele Trump mulţumeşte forţelor de ordine şi primilor respondenţi pentru acţiunea lor rapidă în timpul acestui act odios. El este bine şi este verificat la o unitate medicală locală”.

Serviciul Secret al SUA a confirmat că două persoane au murit - atacatorul şi un spectator - iar doi spectatori au fost grav răniţi.

Reporterii au auzit numeroase împuşcături, iar Secret Service s-a repezit pe scenă. Înregistrarea video capturată de CBS News îl arată pe Trump atingându-şi urechea apoi lăsându-se la pământ. Puţin sânge putea fi văzut pe faţa sa.

Trump a fost luat şi dus la una dintre maşini. El a ridicat un pumn în timp ce a urcat în SUV.

Surse din cadrul forţelor de ordine au declarat că suspectul a tras cu o puşcă de tip AR de la o distanţă de 200-300 de metri. Atacatorul se afla pe acoperişul unei magazii, în afara perimetrului de securitate stabilit de Secret Service, au declarat surse din cadrul forţelor de ordine.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor