Adrian Papahagi: Telejustiţia trebuie să continue. Are valoare terapeutică şi pedagogică
alte articole
Adrian Papahagi, unul dintre membri fondatori ai PMP care ulterior a părăsit formaţiunea năşită de Traian Băsescu, este de părere că aşa-numita "Telejustiţie" trebuie să continue, pentru că are o valoare terapeutică şi pedagogică, fiind benefică poporului român.
"Eu aplaud telejustiţia şi vreau să continue. Are valoare terapeutică şi pedagogică. Ani de zile "băieţii deştepţi" şi femeile uşoare ne-au sfidat pe ecrane. Ani de zile ei au fost isteţii, iar ceilalţi fraierii. E cazul ca tinerii studioşi şi cumsecade să înţeleagă că nu ei sunt fraierii, ci ceilalţi. Că munca lor onestă şi prost plătită, sau prosperitatea lor greu obţinută sunt mai de preţ decât luxul şi puterea celor corupţi. Că investiţia lor e mai profitabilă, că pariul lor e câştigător", a precizat Adrian Papahagi.
În opinia acestuia, a venit momentul ca tinerii care muncesc ani de zile pentru un rezidenţiat, un doctorat sau o afacere să vadă că drumul lor e cel corect.
"Da, e nevoie de telejustiţie. Ea este educativă pentru tineri şi terapeutică pentru popor", a subliniat Adrian Papahagi, care ocupă un post de profesor universitar în Cluj.
În contextul reţinerii lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, într-un dosar vizând fraudarea de fonduri europene, Papahagi a remarcat că "marile famiglii cam merg la puşcărie".
"Au construit imperii pentru fii, fiice, cumnaţi, fini şi naşi, dar tot ce au reuşit a fost să-şi bage tot neamul la puşcărie. E sfârşitul previzibil al tranziţiei. Alegerile din 2016 vor consfinţi scoaterea din scenă a clasei politice corupte. Până atunci, se ocupă DNA", a continuat acesta.
Făcând referire la trioul Udrea-Ponta-Ghiţă, Adrian Papahagi susţine că aceştia au de restituit statului român câteva miliarde bune de euro.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.