"La 14 facultăţi dăm probe scrise de concurs, probe scrise sau orale, probe acolo unde e cazul vocaţionale, iar la celelate facultăţi şi secţii se vor presupune elaborarea de eseuri şi se va ţine seama în calsificare propriu zisă", a menţionat Ioan Aurel Pop, rectorul universităţii Babeş-Bolyai, potrivit Realitatea.
Reprezentanţii universităţii clujene susţin că va fi competiţie serioasă pentru un loc bugetat în cadrul facultăţilor, deoarece numărul de locuri nu va fi mai mare decât anul trecut. Totodată, la concursuri se pot înscrie şi studenţii străini din ţările membre UE.
"Noi am cerut de la minister un număr aproape identic cu cel de anul trecut, însemnând în jur de 10.000 de locuri, dintre care sperăm să avem în jur de 4.500 -5.000 de locuri bugetate. Locuri în regim de taxă, restul, în jur de 5.000", a afirmat prorectorul UBB, Ana Soos.
Examenele pentru admiterea din vară vor începe în luna iulie, iar taxele de şcolarizare vor rămâne, cel mai probabil, similare cu cele de anul trecut, conform declaraţiei rectorului Universităţii Babeş-Bolyai.
Admiterea la ASE Bucureşti
Admiterea la Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) se va face în 2014 prin concurs, pe baza mediei de la bacalaureat, pentru facultăţile cu predare în limba română, a informat Academia.
Pentru admitere la facultăţile cu predare în limbi străine, candidaţii vor susţine o probă de competenţă lingvistică eliminatorie. Înscrierile încep pe 15 iulie, iar taxa de înscriere este de 100 lei şi cuprinde primele două opţiuni.
Demn de reţinut: Ministerul Educaţiei a hotărât la sfârşitul anului trecut că la admiterea la universitate nu vor mai fi luate în calcul notele din liceu, după ce a reintrodus această prevedere în aprilie 2013.