Protest faţă de guvernarea UDMR, o formaţiune care promovează ura faţă de români

Hotel Intercontinental, Victor Ponta a participat la dezbaterea ” Să înţelegem mai bine reforma electorală”. În imagine, Kelemen Hunor, UDMR
Hotel Intercontinental, Victor Ponta a participat la dezbaterea ” Să înţelegem mai bine reforma electorală”. În imagine, Kelemen Hunor, UDMR (Epoch Times România)

Mai multe organizaţii civice şi-au manifestat dezaprobarea faţă de intrarea UDMR la guvernare, pentru că este o formaţiune care promovează „antiromânismul, ura faţă de români, faţă de statul român şi însemnele sale, faţă de limba română, faţă de valorile culturale româneşti”. Totodată, premierul Victor Ponta care i-a invitat să guverneze este acuzat că "s-a lăsat şantajat de o formaţiune etnicǎ situatǎ, de-a lungul a peste două decenii, pe o poziţie deschis duşmǎnoasǎ faţă de ideea de stat naţional, independent şi indivizibil şi care propagǎ purificarea etnicǎ de români în localităţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş".

Vă prezentăm integral textul manifestului care datează din 4 martie, ziua în care UDMR a intrat oficial la guvernare:

"Protest adresat Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei României

Chemare adresată românilor

Organizaţiile civice, culturale şi patriotice mai jos subscrise, membrii şi simpatizanţii acestora, protestează cu fermitate împotriva acceptării la guvernare a UDMR, împotriva trădării intereselor naţionale şi lezării demnităţii româneşti prin acceptarea tuturor condiţiilor impuse de UDMR cu o sfidare nemaîntâlnită la adresa naţiunii române, condiţii de neacceptat pentru orice stat care se respectă.

În cei 24 de ani de când există în spaţiul public românesc, UDMR nu a făcut altceva decât ca, prin separarea pe criterii etnice a unităţilor de învăţământ, să promoveze antiromânismul, ura faţă de români, faţă de statul român şi însemnele sale, faţă de limba română, faţă de valorile culturale româneşti, astfel încât tinerii de etnie maghiarǎ să nu aibă nicio deschidere spre apropierea de români şi românitate.

Protestǎm împotriva faptului că s-a acceptat în mod ruşinos reabonarea lui Kelemen Hunor la funcţia de ministru al Culturii române, pentru că astfel se reia politica unei culturi pe bază de resentiment împotriva românilor, de vreme ce noul titular se pronunţǎ deschis împotriva statului naţional român. Kelemen Hunor se poate numi ministrul "culturii antinaţionale" şi nu ministrul culturii române.

Considerǎm că noua formulǎ guvernamentală a lui Victor Ponta este un atac la stabilitatea politicǎ româneascǎ prin condiţiile ruşinoase pe care le-a acceptat din partea UDMR şi de aici înainte această manevrǎ politicǎ se va numi stabilitatea în funcţie a lui Ponta şi USD şi nu stabilitatea politicǎ a României. De fapt, acest act ruşinos de trădare nu este decât o continuare a confruntării orgoliilor dintre Ponta şi Antonescu, peste interesul naţional.

Trebuie să se ştie că noi nu suntem împotriva accederii în funcţii guvernamentale a cetăţenilor de altǎ etnie: maghiari, germani, romi, armeni, evrei, ucraineni etc şi salutǎm cu acest prilej numirea Doamnei Gabriela Szabo în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Suntem, însǎ, împotriva accederii în funcţii de stat a celor care nu sunt loiali, cu fidelitate, ţǎrii noastre, România.

Prin aceastǎ acceptare a condiţiilor propuse de UDMR se creează premisele pentru realizarea proiectelor separatiste şi a celor care urmăresc federalizarea României, deci o instabilitate pe termen lung a vieţii naţionale româneşti, încǎ o şansă pierdutǎ de stabilizare a unei vieţi normale, în temeiul acceptat de întreaga Europa, cel al prieteniei şi armoniei interetnice, mai ales în unele zone din Transilvania (în special în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş), peste dorinţele extremiştilor maghiari.

Menţionăm că şi de această dată comunitatea românească din cele trei judeţe a fost total ignorată, folosită ca monedă de schimb electoral, pusă în faţa unui fapt împlinit, ceea ce este de natură să afecteze grav dăinuirea noastră pe aceste meleaguri strămoşeşti din inima României.

Chemǎm pe toţi cetăţenii să nu mai voteze pe reprezentanţii unor partide politice care au ca priorităţi orgolii, ambiţii şi interese personale şi nu interesul naţional al României şi al românilor.

Solicităm şi pe această cale, ca la orice dezbateri şi propuneri de proiecte legislative, sau acte normative privind regionalizarea, modificarea Constituţiei, minorităţile naţionale, însemnele regionale etc, mai ales cele privind Transilvania, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, să fie consultat pentru a exprima punctul de vedere al celor 400 000 de români din judeţele menţionate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne