Aderenţii Falun Gong îşi comemorează eroii omorâţi de regim
alte articole
Zeci de aderenţi Falun Gong, mişcare spirituală persecutată în China, s-au reunit, duminică, de anul nou chinezesc, în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti, pentru a-şi comemora colegii ucişi de regimul comunist de la Beijing, pe parcursul uneia dintre cele mai brutale persecuţii ale istoriei contemporane.
Înconjuraţi de lumânări aprinse şi ţinând în mâini fotografii ale câtorva dintre cei omorâţi pentru "vina" de a fi avut convingeri spirituale într-o ţară condusă de un regim ateu, aderenţii Falun Gong au celebrat Noul An aducând un omagiu colegilor lor ucişi în timpul campaniei de exterminare ce se desfăşoară, neîntrerupt, de aproape 17 ani, în China.
"Anul nou chinezesc e o tradiţie milenară ce face parte din cultură antică a Chinei, o cultură care a transmis atâtea lucruri bune. Sărbătorim şi noi noul an (...) omagiindu-i pe cei care au murit în lagărele comuniste chineze tocmai pentru a susţine valorile tradiţionale ale Chinei. Noi credem în Adevăr, Compasiune, Toleranţă şi considerăm că prin prezenţa noastră aici aducem un omagiu Chinei.
Lumânările aprinse sunt în memoria celor pe care îi considerăm eroi, persoane care au vrut, prin propria lor jertfă să susţină aceste principii morale, care rezonează atât de bine cu cultura antică a Chinei. Aceste persoane au murit în închisori, în lagăre de muncă sau pe masa de operaţie, unde li s-au recoltat cu forţa organele.", a declarat pentru Epoch Times preşedintele Asociaţiei Falun Dafa România, dl Kuki Szabolcs.
Întrebată de ce se află în faţa Ambasadei, Carmen, o practicantă venită tocmai din Moldova pentru evenimentul de la Ambasadă, a răspuns reporterului Epoch Times: "este modul meu de a lupta împotriva persecuţiei practicanţilor din China". Marius, din Suceava, a simţit că e datoria lui să fie alături de ceilalţi practicanţi la protestul menit să readucă în atenţia lumii faptul că, în China, milioane de oameni sunt persectutaţi şi chiar ucişi doar pentru că îşi doresc să devină mai buni.
Comemorarea de duminică va fi urmată de un alt apel paşnic, organizat luni, în intervalul orar 11:00 - 12:30, în faţa aceleiaşi ambasade a Chinei, ţară în care numeroşi oficiali implicaţi în persecuţia împotriva mişcării au fost condamnaţi în cadrul unei aşa-zise campanii anti-corupţie care are loc în cadrul Partidului Comunist Chinez, în fapt o luptă feroce pentru putere.
Reamintim că milioane de aderenţi Falun Gong, mişcare spirituală care implică respectarea unor învăţături morale bazate pe principiile adevăr, compasiune şi toleranţă şi practicarea unui set de exerciţii meditative, au fost aruncaţi în închisori şi ucişi începând cu anul 1999. La momentul respectiv, datorită popularităţii mişcării, Jiang Zemin, liderul Partidului Comunist Chinez, a ordonat eradicarea Falun Gong prin orice mijloace.
Beneficiind de o finanţare uriaşă, ceea ce avea să devină ulterior cunoscut opiniei publice internaţionale ca "genocidul împotriva Falun Gong" a demarat prin declanşarea unei uriaşe campanii de calomniere a mişcării, care, la vremea respectivă, număra între 70 şi 100 de milioane de aderenţi.
Au urmat reţineri şi arestări abuzive, internări forţate ale aderenţilor în centre de spălare pe creier, în lagăre unde au fost folosiţi la muncă forţată şi în închisori, unde mulţi dintre ei au fost torturaţi până la moarte.
În timp ce persecuţia împotriva Falun Gong creştea în amploare, China devenea una din ţările cele mai prolifice în materie de transplanturi de organe. Dacă în alte ţări ale lumii, bolnavii stau ani de zile pe liste de aşteptare pentru a primi o inimă, un rinichi, un plămân sau alt organ vital, de la începutul anilor 2000, spitalele chineze de stat furnizează contra cost, organe la comandă. Sursa organelor sunt, în principal, aderenţi Falun Gong, aşa cum aveau să o demonstreze investigaţii internaţionale independente.
Aruncaţi în lagăre şi închisori unde sunt exploataţi, bătuţi, torturaţi, - aderenţii Falun Gong au însă parte de analize şi teste de sânge minuţioase. Iar asta nu fiindcă statul care-i persecută este interesat de bunăstarea lor, ci pentru că Partidul urmăreşte profituri pe seama lor. Ei sunt introduşi într-o imensă bază de date de unde orice "client" cu bani îşi poate comanda, contra cost, organul dorit. Operaţia presupune moartea donatorului.
Dacă până de curând numărul practicanţilor căzuţi victime traficului de organe patronat de regimul de la Beijing era estimat la câteva zeci de mii, o investigaţie recentă a Organizaţiei Mondiale de Investigare a Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG - World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong) a relevat că recoltarea de organe pe viu este cu mult mai amplă decât s-a crezut iniţial.
Recomandăm şi: Industria jafului de organe organizată de regimul comunist în China expusă încă o dată. "Medicii" mai sfidători ca oricând
După o investigaţie de peste nouă ani, WOIPFG a concluzionat că, din 20 iulie 1999, Partidul Comunist Chinez condus de fostul său lider Jiang Zemin a folosit întregul aparat de stat al Chinei pentru campania de recoltare de organe pe viu, cu scopul de a "distruge fizic" aderenţii Falun Gong.
"Acesta este genocid şi o crimă împotriva umanităţii. Estimăm că numărul victimelor depăşeşte două milioane.", se arată într-un comunicat dat publicităţii în septembrie 2015 de WOIPFG. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.