Poveste horror din China comunistă. Vânzătoare de fructe, violată şi aproape ucisă pentru organe de "oamenii legii"

Ca orice ţară condusă cu o mână de fier de un regim comunist criminal, China se poate "mândri" cu abuzuri revoltătoare ale forţelor de ordine. Un astfel de caz sugestiv este cel al doamnei Deng Guangying, o vânzătoare de fructe din oraşul Chongqing. Vă avertizăm că povestea este dramatică.
Juliet Song
31.01.2016

focus

alte articole

(FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images)
Juliet Song
31.01.2016

Totul a început în 2006 când un grup de bărbaţi a dat buzna în casa din Chongqing unde Deng Guangying stătea cu chirie. Au bătut-o, i-au furat toate obiectele de valoare şi apoi au dus-o cu forţa într-un spital militar. Aici a fost la un pas de a deveni o victimă a recoltării forţate de organe.

Dacă iniţial a crezut că bărbaţii care i-au spart casa şi au răpit-o erau criminali de drept comun, femeia a aflat cu surprindere că aceştia erau chiar poliţişti.

"Oamenii legii" au încercat să o determine să semneze un document prin care să renunţe în mod voluntar la organele sale. "Directivele de sus: Cei cu organe sănătoase trebuie să doneze", i-au spus poliţiştii.

În urma "discuţiei", Deng Guangying - care a refuzat să semneze documentul - şi-a pierdut un deget, şapte dinţi şi nu mai auzea cu urechea dreaptă.

Cum femeia a refuzat să semneze, poliţiştii s-au deplasat imediat la casele rudelor ei din suburbiile oraşului pentru a obţine permisiunea lor în acest sens. Primul contactat a fost fratele mai mic al lui Deng, care a refuzat să semneze acordul. Fratele ei mai mare a ales în schimb să-şi trădeze conştiinţa după ce a primit mită contravaloarea în yuani a aproximativ 7.000 de dolari.

"În acea zi, am fost legată de acest grup de oameni şi trimisă la o sala de operaţie din Spitalul 324 al Armatei de Eliberare a Poporului. Nu mă puteam mişca deloc", a povestit Deng Guangying într-un interviu, acordat pe 24 ianuarie postului de televiziune New Tang Dynasty Television (NTD) din New York.

Când un doctor a intrat în sala de operaţie şi i-a vorbit despre "donarea voluntară de organe", femeia şi-a dat seama instantaneu că e la un pas de moarte.

"I-am răspuns imediat: "Acest lucru nu este voluntar, am fost târâtă până aici cu forţa. Nu îmi voi dona niciodată organele. Nu vreau să mor, vreau să merg acasă", i-a spus femeia doctorului.

Discursul femeii nu l-a impresionat prea tare pe doctor care s-a pregătit de operaţie. Când era la un pas de a începe, a intrat în cameră şeful local al poliţiei paramilitare. "Deng Guangying are o rudă care lucrează în sectorul guvernamental. Operaţia nu poate continua", a spus el. Atunci i-au dat drumul.

Fratele mai mic al femeii apucase să- i ceară ajutorul unei rude de-a lor care era un oficial de la Procuratura Chongqing. Acesta din urmă a tras sforile şi a reuşit să anuleze în ultimul moment operaţia, a povestit femeia, care nu ştie când a intrat în vizorul acestei bande criminale.

Deng Guangying arată şi vorbeşte ca o femeie obişnuită de la ţară în jurul vârstei de 40 de ani. Exact acest aspect crede ea că a dus-o pe masa de operaţie. "În Chongqing, există o bandă care recoltează organe. Ei caută în special grupuri vulnerabile. Eu nu aveam încă 40 de ani, lucram în afacerile cu fructe...".

Reamintim că, potrivit grupurilor de drepturile omului, autorităţile chineze sunt implicate de ceva vreme în recoltarea forţată de organe de la dizidenţi şi prizonieri de conştiinţă, cea mai mare parte dintre ei adepţi ai mişcării spirituale Falun Gong [o şcoală de qigong ce cuprinde un set de exerciţii meditative şi un cod moral având la bază principiile adevăr, compasiune şi toleranţă].

Industria macabră, a cărei existenţă nu a trecut neobservată de comunitatea chirurgilor de transplant, ar fi făcut milioane de victime de la începutul anilor 2000, conform unei anchete publicate anul trecut.

În căutarea dreptăţii la Beijing

Revoltată de ceea ce i s-a întâmplat, Deng Guangying a încercat să-şi găsească dreptatea în justiţie. În Chongqing, acest lucru s-a dovedit inutil. Câţiva ani mai târziu, în 2013, când a avut loc o serie de schimbări politice pe care femeia le-a interpretat ca fiind favorabile, ea a mers la Beijing pentru a-şi prezenta cazul.

Aici nu numai că i-a fost respins cazul, dar "oamenii legii" au şi dus-o pe un câmp de la periferia capitalei unde au violat-o. Ofiţerii implicaţi au făcut fotografii când îi dădeau în mod forţat 100 de yuani (aproximativ 15 dolari) pentru a susţine că este prostituată.

Când Deng s-a dovedit a fi gravidă, poliţia din Beijing a forţat-o să bea o soluţie care i-a indus avort spontan. În tot acest timp, toate încercările ei de petiţionare s-au soldat cu ameninţări, supraveghere constantă şi alte forme de abuzuri.

"Multe femei care petiţionează sunt violate şi ucise în Beijing. Anul trecut, corpuri de femei şi articole de îmbrăcăminte aparţinând poliţiştilor au fost găsite dincolo de dealurile Lucun", a declarat Deng.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor