Priveghi cu lumânări în Los Angeles cere încetarea persecuţiei împotriva Falun Gong
alte articole
Aderenţii disciplinei spirituale Falun Gong au organizat, în data de 15 octombrie, un priveghi cu lumânări în faţa Consulatului General Chinez din Los Angeles, pentru a-şi comemora colegii ucişi de regimul comunist de la Beijing, de-a lungul unei persecuţii începute în urmă cu 16 ani în China.
Peste o mie de persoane de toate vârstele, tineri, copii, bătrâni, venite din zeci de ţări ale lumii, s-au aşezat în linişte în faţa Consulatului chinez, ţinând în mâini lumânări aprinse. Mulţi dintre participanţii la priveghi purtau fotografii cu membrii familiilor sau prieteni ucişi în timpul persecuţiei.
“Trebuie să arătăm tuturor de ce suntem aici", a declarat Estre Cota, din Montreal, Canada, precizând că priveghiul este important pentru ca opinia publică să afle adevărul despre Falun Gong şi despre persecuţia la care aderenţii acestei mişcări spirituale sunt supuşi în China.
Datorită presiunii lobby-ului chinez, presa mainstream se fereşte să raporteze despre genocidul pornit de Partidul Comunist, în China, împotriva aderenţilor Falun Gong.
Participanţii la priveghi au afişat bannere cu mesaje care denunţau recoltarea forţată de organe de la practicanţi Falun Gong, organizată de regimul comunist - şi cereau încetarea persecuţiei şi trimiterea în judecată a fostului lider PCC Jiang Zemin, pentru genocid şi crime împotriva umanităţii.
Falun Gong, cunoscută şi sub numele de Falun Dafa, este o practică tradiţională chineză care include cinci seturi de exerciţii line şi învăţături morale bazate pe principiile adevăr, compasiune, toleranţă. A fost predată publicului chinez începând din anul 1992 şi după doar şapte ani, conform datelor furnizate de autorităţile chineze, între 70 şi 100 de milioane de oameni o practicau doar în China. Falun Gong s-a răspândit, de asemenea, în SUA, Canada, Australia, Europa, India şi Africa.
În 1999, nemulţumit că numărul aderenţilor Falun Gong îl depăşea pe cel al membrilor de partid, liderul PCC de la vremea respectivă, Jiang Zemin, a dat ordinul ca practica să fie eradicată prin orice mijloace. În acest scop, a fost creat Biroul 610, o agenţie ilegală a cărei singură sarcină este aceea de a “convinge” practicanţii să renunţe la credinţa lor - prin “convingere” înţelegându-se mai ales închisoare, lagăre de muncă, bătăi şi torturi. Mulţi dintre cei care au refuzat să renunţe la Falun Gong, la principiile morale pe care aceasta le promova, au fost omorâţi în torturi şi bătai.
Mai mult, anchetele desfăşurate după 2006 au relevat că pe parcursul ultimului deceniu şi jumătate, PCC a organizat o industrie de crimă pe scară largă - recoltarea de organe pe viu de la aderenţii Falun Gong. Organe vândute pe piaţa transplanturilor, contra unor sume fabuloase.
Documentată de diverse organizaţii pentru drepturile omului, jurnalişti, avocaţi sau politicieni, recoltarea forţată de organe s-a dovedit a fi un fenomen ce a căpătat proporţiile unui genocid. Recent, Organizaţia Mondială de Investigare a Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG - World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong) atrăgea atenţia că numărul victimelor acestui fenomen depăşeste două milioane.
După o investigaţie de peste nouă ani, WOIPFG a concluzionat că, din 20 iulie 1999, PCC condus de fostul său lider Jiang Zemin a folosit întregul aparat de stat al Chinei pentru campania de recoltare de organe pe viu, cu scopul de a "distruge fizic" practicanţii Falun Gong. "Acesta este genocid şi o crimă împotriva umanităţii. Estimăm că numărul victimelor depăşeşte două milioane.", comunica, în iulie 2015, WOIPFG.
Priveghiul face parte dintr-o serie de evenimente desfăşurate în perioada 15-17 octombrie în Los Angeles, evenimente ce îşi propun să atragă atenţia opiniei publice asupra persecuţiei. O paradă impresionantă au avut loc în dimineaţa zilei de 15 octombrie.