Clericii ISIS dau undă verde recoltării forţate de organe de la "necredincioşi"
focus
alte articole
Documentul, datat 31 ianuarie 2015, a fost obţinut de trupele speciale americane într-un raid din luna mai, în urma căruia şi-a pierdut viaţa unul dintre liderii de top ai ISIS, comandantul Abu Sayyaf, informează Reuters.
Prelevarea organelor de la un prizonier pentru a salva viaţa unui musulman, chiar dacă acest lucru este fatal pentru cel aflat în captivitate, este permisă, se arată în documentul citat, care este sub formă de fatwa, o hotărâre religioasă emisă de Comitetul Statului Islamic pentru Cercetare şi Fatwa, instituţie ce raportează direct liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi.
"Viaţa şi organele apostatului nu trebuie să fie respectate şi pot fi luate fără teamă de pedeapsă. Despre organele a căror prelevare cauzează moartea captivului: nici această operaţiune nu este interzisă", se arată în Fatwa numărul 68, citată de administraţia americană.
Fatwa care reglementează recoltarea de organe de la cei pe care jihadiştii îi numesc "necredincioşi" justifică practica, în parte, printr-o analogie cu o hotărâre anterioară care vizează canibalismul în condiţii extreme.
"Un grup de clerici islamişti a permis ca un musulman să omoare un apostat în scopul de a-i mânca trupul, ceea ce face parte din dreptul (musulmanului) de a beneficia de corpul acestuia", arată administraţia americană.
Clericii ISIS citează, de asemenea, texte, principii şi legi islamice despre care spun că susţin "ideea că transplantul de organe sănătoase în corpul unui musulman, în scopul de a-i salva viaţa sau de a-i înlocui un organ deteriorat, este permis".
Deşi documentul nu oferă dovezi despre amploarea fenomenului, Irakul a acuzat anterior jihadiştii de la ISIS că sunt angajaţi în recoltarea de organe de la prizonieri şi traficarea lor pentru profit.
ISIS o ia pe urmele Partidului Comunist Chinez
Moda furtului de organe, pentru profit, de la nevinovaţi, pare să prindă tot mai mult teren, iar ideea publicată de Fatwa clericilor ISIS nu este nouă din nefericire.
Cu acuzaţii similare se confruntă şi regimul comunist de la Beijing. Deşi Partidul Comunist Chinez efectua încă de la începutul anilor 1980, recoltări de organe de la deţinuţii condamnaţi la moarte, care se presupune că şi-ar dona voluntar organele înaintea executării pedepsei, amploarea şi gravitatea abuzului autorităţilor chineze au căpătat proporţii naţionale abia după 1999, când fostul lider comunist Jiang Zemin a declanşat persecuţia împotriva mişcării spirituale Falun Gong [o combinaţie de exerciţii, meditaţie şi învăţături morale ce au la bază principiile adevăr, compasiune şi toleranţă].
O investigaţie a ziarului Epoch Times de la începutul anilor 2000 a dezvăluit că regimul comunist de la Beijing a organizat o industrie macabră de furt de organe prelevate pe viu, profitând de zecile de milioane de aderenţi Falun Gong internaţi în lagăre de muncă, în urma persecuţiei declanşate împotriva grupului de liderul comunist Jiang Zemin.
Conform anchetei ziarului nostru, preluată de avocatii canadieni independenţi David Kilgour şi David Matas, care au efectuat propria lor investigaţie, regimul comunist fură sistematic, folosind forţa, organe de la deţinuţii politici aflaţi în lagăre de muncă afiliate unor spitale militare chineze. Aceştia mor în urma operaţiilor de prelevare, cadavrele lor fiind în mod uzual aruncate în cuptoare de cremare.
Industria macabră, a cărei existenţă nu a trecut neobservată de comunitatea chirurgilor de transplant, ar fi făcut milioane de victime de la începutul anilor 2000 conform unei noi anchete a Organizaţiei Mondiale de Investigare a Persecuţiei Falun Gong (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong).