Acţiune coordonată pentru anularea deciziei CCR vizând "turul doi înapoi"

Septimius Parvu(Expert Forum), (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
25.04.2025

Din ianuarie şi până în prezent, pe rolurile instanţelor au fost înregistrate circa 150 de dosare care ar putea fi legate de decizia CCR vizând anularea alegerilor prezidenţiale în 2024, atrage atenţia Septimius Pârvu, coordonator programe electorale la Expert Forum.

Practic, potrivit expertului, decizia Curţii de Apel Ploieşti face parte dintr-un efort concertat de reluarea a turului 2.

"Din luna ianuarie s-au înregistrat aproape 150 de dosare în care CCR e intimat şi ar putea fi legate de anularea Hot 32 privind anularea alegerilor. Nu e clar în toate cazurile la ce se referă obiectul dosarului, dar bănuim că acesta este subiectul. Cele mai multe au ajuns la Curţile de Apel Bucureşti, Iaşi, Cluj, Suceava, Ploieşti şi Alba Iulia. În mod evident este o acţiune coordonată, întrucât multe dintre ele sunt înregistrate în zile foarte apropiate.

În unele cazuri am găsit nume de membri ai aceleaşi familii care au înregistrat dosarele. De exemplu, la Cluj avem dosare înregistrate de RANGA MARIA, RANGA ALEX şi RANGA RAUL. la Suceava regăsim CHIRILĂ ANA MARIA, CHIRILĂ ANDREI şi CHIRILĂ MIHAELA.

Vreo 50 dintre dosare au fost respinse de curţi pe motive de inadmisibilitate/necompetenţă - cele mai multe la Bucureşti. Sunt destule dosare care au termene în perioada următoare, ultimele zile din aprilie sau în luna mai.

Datele sunt brute, colectate cu mâna rapid din portalul instanţelor. Posibil să existe mici diferenţe, dar cred că important e fenomenul pe care îl descriu", scrie, pe Facebook, Septimius Pârvu.

Trebuie însă precizat că, în pofida ploii de acţiuni din instanţă, deciziile CCR nu au cale de atac, în consecinţă Curtea de Apel Ploieşti (ca şi alte curţi) nu avea competenţa să judece o astfel de speţă.

Consultat de Epoch Times, fostul judecător Cristi Danileţ a explicat că decizia Curţii de Apel Ploieşti este o eroare judiciară care nu va rămâne aşa.

"E o eroare judiciară. Decizia CCR nu este un act administrativ. ÎCCJ va corecta această aberaţie", a declarat Danileţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor