ACL nu susţine suspendarea preşedintelui. „Este praf în ochii românilor. Nu ne interesează acest demers”

Klaus Iohannis si Vasile Blaga.
Klaus Iohannis si Vasile Blaga. (Epoch Times Romania)

În contextul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va demara discuţiile privind cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu în cadrul grupurilor parlamentare, liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat luni, după şedinţa ACL, că alianţa nu susţine demersul şi nu se află alături de iniţiatori, catalogând argumentele invocate drept ”copilării”, relatează Mediafax.

„Poziţia ACL, a PNL şi PDL: (suspendarea - n.r.) este praf în ochii românilor. Prim-ministrul înţeles cu domnul Tăriceanu ar trebui să fie chemat de Tăriceanu în Parlament şi să răspundă abuzurilor repetate pe care Guvernul le face, să răspundă pentru proasta guvernare (...) La întâlnirea pe care Ponta a avut-o cu investitorii, ce i-a spus reprezentantul Departamentului de stat domnului Ponta? Că astfel de acţiuni, intervenind abrupt într-un proces electoral, în scopul de a-şi crea un avantaj, în scopul de a falsifica până la urmă alegerile, vor duce la plecarea investitorilor sau la nevenirea lor în ţară. Poziţia noastră este clară în continuare, nu ne interesează acest demers şi nu suntem de partea acelora care îl iniţiază”, a declarat Vasile Blaga.

Preşedintele PDL este de părere că Tăriceanu are impresia că o a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu i-ar aduce avantaje în campania electorală, însă, în opinia lui, acesta se înşeală, „pentru că românii nu mai sunt interesaţi de scandal”. Totodată, Blaga a subliniat că argumentele invocate de Tăriceanu pentru iniţierea suspendării nu sunt deloc valide.

„O să vedeţi care va fi avizul Curţii Constituţionale. Sunt copilării inventate de domnia sa pentru a se băga în seamă. Vede că dânsul doreşte să candideze la Preşedinţie, probabil se şi vedea preşedinte, dar nu iese de acolo din 5-6% şi face astfel de acţiuni (...) Este consultativ (avizul CC - n.r.), dar nu cred că e cineva care nu va ţine cont de el, chiar şi iresponsabilul Tăriceanu”, a mai declarat Vasile Blaga.

Prezidenţiabilul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că va iniţia discuţiile privind cererea de suspendare a preşedintelui în cadrul grupurilor parlamentare.

"Pe 23 septembrie va avea loc votul parlamentului în plenul reunit pe baza cererii şi urmat de referendum în data de 2 noiembrie, simultan cu primul tur, cu data alegerilor prezidenţiale", a propus Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne