Frunda, consilierul lui Ponta: Iniţiativa lui Tăriceanu nu este o idee înţeleaptă. Îl victimizează pe Băsescu

Universitatea Creştină ” Dimitrie Cantemir”, Sesiune de comunicări  ştiinţifice cu privire la revizuirea Constituţiei. În imagine, Gyorgy Frunda şi Ecaterina Andronescu
Universitatea Creştină ” Dimitrie Cantemir”, Sesiune de comunicări ştiinţifice cu privire la revizuirea Constituţiei. În imagine, Gyorgy Frunda şi Ecaterina Andronescu (Epoch Times România)

Consilierul premierului Victor Ponta pe probleme juridice şi minorităţi, Gyorgy Frunda, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, că propunerea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu făcută de şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, "nu este o idee înţeleaptă" pentru că îl "victimizează" pe şeful statului şi va aduce voturi pe plaja lui electorală.

"Părerea mea, personală, analitică, este că nu e bine, pentru că îl victimizează pe Băsescu şi aduce voturi pe plaja lui electorală, pentru persoana pe care o susţine. Normal ar fi să-l lase în pace, că mai sunt trei luni şi i se termină mandatul şi iese din viaţa politică. Sunt prieten cu Tăriceanu, de multe ori face lucruri bune, dar aceasta nu cred că e o idee înţeleaptă. Deci, ar trebui sa îl lase în pace pe Băsescu. Nu ştiu cum ar vota parlamentarii UDMR la propunerea de suspendare", a arătat Frunda.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, că, în urma unor "dezbateri şi consultări în exclusivitate cu colegii liberali din PLR", s-a luat decizia de a se iniţia procedura de suspendare şi demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Fostul premier susţine că suspendarea ar putea avea loc în preajma datei de 23 septembrie, iar referendum de demitere pe 2 noiembrie, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale, cu o lună înainte ca Traian Băsescu să-şi încheie al doilea mandat.