organisme modificate genetic. bune sau rele?: ultimele știri

CJUE a decis că statele membre UE nu pot adopta măsuri de urgenţă pentru interzicerea organismelor şi/sau alimentelor modificate genetic fără dovezi că acestea prezintă un “risc serios”. Ca urmare a acestei decizii, regulile blocului european privind OMG-urile vor deveni mai opace şi confuze.
17.09.2017 | Andrei Popescu
Italia a interzis utilizarea în locurile publice a celui mai bine vândut ierbicid al Monsanto
În 25 mai 2013, activişti din 400 de oraşe din jurul lumii se vor unit pentru Marşul Împotriva Monsanto, estimându-se o prezenţă de peste 2 milioane de participanţi. (Logo by Emilie Rensink)
Cereală modificată genetic produce ulei de peşte
Camelina sativa (Wikipedia)
Monsanto va fi dată în judecată la Haga, pentru crime împotriva umanităţii şi mediului
În 25 mai 2013, activişti din 400 de oraşe din jurul lumii se vor unit pentru Marşul Împotriva Monsanto, estimându-se o prezenţă de peste 2 milioane de participanţi. (Logo by Emilie Rensink)
Cercetător într-un lan de grâu (endopack/iStock)
Agricultura bazată pe folosirea culturilor modificate genetic nu este o soluţie adecvată pentru rezolvarea unor probleme globale precum foametea, malnutriţia sau schimbările climatice.
09.11.2015 | Matei Dobrovie
Stop OMG
Statele membre ale Uniunii Europene nu par dornice să le deschidă poarta marilor companii din sectorul agricol, precum Monsanto sau Dow, specializate în domeniul culturilor de organisme modificate genetic.
05.10.2015 | Andrei Pricopie
Stop OMG
Culturile de organisme modificate genetic (OMG) au stârnit deja ample controverse la nivel mondial. În Uniunea Europeană, părerile pe acest subiect sunt împărţite.
02.10.2015 | Andrei Pricopie
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii (Eugen Horoiu)
Statul american California a dat o lovitură puternică companiei Monsanto în condiţiile în care EPA va lista acum glifosatul – principalul ingredient toxic în cel mai folosit erbicid din SUA, Roundup – ca sursă deja cunoscută pentru cauzarea cancerului.
14.09.2015 | Andrei Popescu
Glifosatul, un element din ierbicidul Roundup, a fost acuzat de cauzarea autismului la copii, şi, mai nou, de provocarea cancerului (Captură Foto)
Beneficiile consumului de porumb fiert (Facebook)
Cercetător într-un lan de grâu (endopack/iStock)
Un grup pentru protejarea siguranţei alimentare a dat în judecată marţi o agenţie a Departamentului de Agricultură din SUA, susţinând că aceasta a reţinut în mod ilegal informaţii publice legate de culturile modificate genetic, conform Business Insider.
26.08.2015 | Andrei Popescu
 (Scott Olson / Getty Images)
Guvernul scoţian a luat decizia de a interzice cultivarea culturilor modificate genetic pe teritoriul ţării sale.
13.08.2015 | Adam Forsythe
Pericolul consumului produselor din organisme modificate genetic. (youtube.com)
Ministrul francez al Ecologiei Segolene Royal a cerut duminică magazinelor de grădinărit din Franţa să nu mai vândă ierbicidul Roundup produs de Monsanto. Mişcarea face parte dintr-o campanie continuă de suprimare a chimicalelor considerate a fi potenţial dăunătoare pentru oameni, conform International Business Times.
15.06.2015 | Andrei Popescu
Ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal. (Captură Foto)
La începutul acestui an, Agenţia americană Fish and Wildlife Service (FWS) a anunţat o campanie de 3.2 milioane de dolari pentru a salva "asediaţii" fluturi Monarch. Nu cu mult timp în urmă, în 1996, existau aproape 1 miliard de fluturi monarhi în SUA. Astăzi, numărul lor s-a diminuat cu 90 la sută.
08.06.2015 | Joseph Mercola
Fluture din specia Monarh (EEI_Tony/iStock)
Demonstraţie în Bucureşti împotriva companiei Monsanto (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)
Cel mai utilizat erbicid din lume "probabil" poate cauza cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la sfârşitul lunii martie.
01.06.2015 | Gina Sturdza
Glifosatul, un element din ierbicidul Roundup, a fost acuzat de cauzarea autismului la copii, şi, mai nou, de provocarea cancerului (Captură Foto)
Consiliul UE a adoptat la începutul lunii martie un act normativ care acordă ţărilor membre dreptul de a interzice sau de a aproba culturile de organisme modificate genetic (OMG) pe teritoriul lor. Miercuri în cadrul unei dezbateri în Comisia pentru agricultură şi silvicultură a Camerei Deputaţilor, parlamentari, reprezentanţi ai fermierilor şi ai unor companii precum Monsanto şi Pioneer s-au pronunţat în unanimitate pentru cultivarea de soia şi porumb modificate genetic în România, susţinând că ţara noastră poate deveni şi exportator de astfel de produse. Deşi au recunoscut că nu există studii ştiinţifice care să demonstreze că OMG-urile nu au efecte dăunătoare asupra sănătăţii umane, participanţii la dezbatere au acuzat ignoranţa societăţii, a presei şi a tuturor celor care se opun.
19.05.2015 | Matei Dobrovie
Demonstraţie în Bucureşti împotriva companiei Monsanto (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)
Loading...