"Davids & Goliath" câştigă premiul întâi la cel mai mare festival de film online (trailer)

Davids & Goliath câştigă premiul întâi la cel mare mare festival de film online
Davids & Goliath câştigă premiul întâi la cel mare mare festival de film online (afisul filmului)

Pentru cine doreşte să vizioneze intregul film, acesta este disponibil online la urmatoarea adresă, deocamdată în varianta în limba engleză.

http://www.viewster.com/movie/1286-18885-000/davids-and-goliath/

"Davids & Goliath", un documentar despre recoltarea de organe ilegală din China, produs şi regizat de regizorul din Vancouver Leon Lee, a câştigat premiul întâi şi 50.000 USD la Festivalul de Film Online Viewster - cel mai renumit festival online de film din lume.

Din cele 230 de pelicule intrate în concurs, Davids & Goliath s-a clasat în primele 10 locuri, fiind ierarhizat în funcţie de popularizarea pe internet. Un juriu format din experţi din industria filmului a selectat apoi cele mai bune filme, acordându-i peliculei David & Goliath cele mai înalte onoruri. A patra ediţie a festivalului de film Viewster s-a axat pe problemele lumii, având drept obiectiv creşterea gradului de conştientizare şi schimbarea. În plus faţă de premiul în valoare de 50.000 USD pentru Davids & Goliat, 30.000 de dolari au fost atribuiţi altor finalişti şi 20.000 de dolari au fost donaţi proiectului The Climate Reality, ca parte a Premiului Publicului.

Juriul a apreciat filmul spunând că este "bine centrat şi alege persoane bine informate, cu o cunoaştere de prima mână a situaţiei dificile din China, argumentându-şi cazurile într-un mod clar şi captivant".

David & Goliath relatează despre ancheta condusă de cei doi nominalizaţi ai premiului Nobel pentru Pace, David Matas şi David Kilgour, un avocat pentru drepturile omului şi fostul secretar canadian pentru Asia-Pacific, care au cercetat problema comerţului ilegal de organe în China şi au publicat volumul "Recoltarea Sângeroasă", ce cuprinde concluziile înfricoşătoare ale anchetei lor. Prin interviuri cu experţi, martori, şi oameni care au primit transplanturi de organe în China, filmul dezvăluie una dintre cele mai grave crime împotriva umanităţii din lume. Zeci de mii de intervenţii chirurgicale de transplant de organe în China au folosit organele provenite de la prizonierii de conştiinţă executaţi, în cea mai mare parte practicanţii Falun Gong.

"Cred că e mai uşor să pretinzi că o crimă de o asemenea magnitudine nu este reală", spune regizorul Leon Lee. "Dar dovezile sunt copleşitoare. Apreciez foarte mult acest premiu şi recunoaşterea lui. Speranţa mea este că aceasta poate declanşa o discuţie mai amplă cu privire la recoltarea de organe, şi de a ajuta la stoparea acestei crime care continuă să se întâmple în China."

Acesta este primul documentar de lung metraj pentru Lee şi compania Flying Cloud Productions. Filmul a fost realizat cu sprijinul programului Canada Media Fund’s Diverse Languages şi televiziunii New Tang Dynasty Television Canada (NTD). "NTD a fost prima reţea de televiziune care a difuzat ştiri despre recoltarea de organe în urmă cu opt ani, şi suntem încântaţi să fim o parte a acestui documentar", a declarat Joe Wang, preşedintele NTD Canada.

Lee a notat că premiul în bani îl va ajuta să promoveze în continuare Davids & Goliat, să continue creşterea gradului de conştientizare despre subiectul filmului şi să contribuie la următorul său proiect, un documentar despre evadarea chinuitoare a unei femei dintr-un lagăr de muncă din China comunistă. Davids & Goliat va fi lansat la nivel mondial în 2015, sub titlul "Human Harvest" (Recolta Umană).

"Este o mare onoare să primesc acest premiu", spune Lee. "Dar oamenii care merită într-adevăr recunoaşterea pentru asta sunt David Kilgour şi David Matas, precum şi alţi cercetători, cum ar fi Ethan Gutmann şi organizaţia non-profit "Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe". Fără cercetările lor de ani de zile şi eforturile neobosite pentru expunerea acestei crime, n-aş fi fost în măsură să fac acest film. Împreună avem puterea de a pune capăt acestei crime teribile în China, aşa că sunt foarte recunoscător tuturor celor care au votat pentru noi şi site-ului Viewster pentru că a crezut în filmul nostru şi ne-a ajutat să împărtăşim această poveste importantă".

Acesta este al treilea mare premiu pentru film, după câştigarea celui mai bun film documentar la The Indie Fest precum şi a celui mai bun documentar la festivalul Hamilton Film Festival. Filmul a mai fost nominalizat pentru Premiul Umanitar 2014.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa website-ul: www.davidsandgoliath.com