Ziua 133. "Vom rămâne în stradă până când grupul infracţional care conduce România va fi distrus prin finalizarea dosarelor"

În spaţiul public se vorbeşte tot mai mult despre remanieri. În Piaţa Victoriei - loc unde, de 133 de zile, se protestează non-stop - remanierea nu este văzută însă ca o rezolvare a problemelor ţării, câtă vreme PSD va pune politicieni marionetă în locul lui Grindeanu, aparent scăpat de sub controlul lui Dragnea.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Imnul României şi scandarea ''Demisia!'' au răsunat, pentru a 133-a seară consecutiv, lângă Guvernul unde, cabinetul Grindeanu adopta în noaptea de 31 ianuarie ordonanţa ce mutila Codurile Penale în favoarea corupţilor.

Demisia actualului Executiv nu ar fi însă suficientă, susţin protestatarii, neobosiţi după mai bine de 4 luni de ieşit în stradă, ci ar trebui ca "grupul infracţional care conduce România" să ajungă la închisoare şi ţara să aibă parte, finalmente, de politicieni decenţi şi oneşti.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Rămaşi câteva zeci după ce au fost cândva sute de mii, cetăţenii din Piaţa Victoriei sunt convinşi că protestele lor contează prin mesajele de speranţă şi de schimbare pe care le transmit. Drept dovadă, în urma alegerilor locale parţiale de ieri, oraşe precum Târgu Jiu au reuşit să iasă din zodia roşie a PSD.

"Suntem în stradă pentru cea de-a 133-a zi consecutiv şi protestul nostru este pe departe de a fi terminat după cum văd că evoluează lucrurile. Chiar dacă zilele acestea auzim tot mai des de remanierea guvernului, în cazul că se va produce până la urmă, motivele noastre de a continua sunt aceleaşi.

Chiar dacă zi de zi strigăm demisia, demisia în faţa guvernului, demisia sau remanierea nu va schimba absolut nimic; se vor schimba nişte marionete care acum încep să se mişte fără să fie neapărat trase de sfori, cu alte marionete mai docile. Nu avem încredere în nici un guvern care va fi propus de coaliţia PSD - ALDE, în condiţiile în care ştim exact că urmăresc în principal să fie graţiaţi şi să scape de puşcărie toţi corupţii de la vârful ţării.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Vom rămâne în stradă până când acest grup infracţional care conduce România va fi distrus prin finalizarea dosarelor şi prin condamnările mult aşteptate ale capilor mafioţi - că, din păcate, nu îi pot numi altfel - care au pus stăpânire pe ţară.

Mă bucur că în urma alegerilor de ieri, deşi participarea la vot a fost mai mult decât dezamăgitoare, sunt oraşe care au reuşit să scape de PSD. Acest lucru ne motivează şi ne dă speranţa că, în final, vom câştiga această lupta grea şi de durată", transmite o protestatară.

La rândul său, un alt protestatar susţine şi el că îşi doreşte politicieni decenţi şi responsabili şi apreciază faptul că pe lângă cei care au votat de parcă n-au înţeles nimic din ce s-a întâmplat au fost şi români care au pus ştampila pe altceva decât pe trandafirii PSD-ului, din care a înflorit "splendoarea" de OUG 13.

"Din când în când ne mai întrebăm şi noi ce anume ne face să revenim în fiecare zi aici în Piaţa Victoriei. Interesant mi se pare că răspunsul pe care mi-l dau nu este de fiecare dată acelaşi. Sigur, în mod concret şi constant, îmi doresc aceleaşi chestii ca la început de februarie - demisia unui guvern care a discutat apoi aprobat şi publicat OUG 13, politicieni decenţi şi responsabili. Însă uneori au mai apărut şi alte nuanţe ale răspunsului pe care mi-l dau.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

În mod repetat mi-am dat seama că a început să conteze şi legătura care s-a creat între noi, cei care venim constant aici. Parcă nu aş vrea să resimtă cineva dintre ei/ele vreo descurajare, în caz că nu aş mai ajunge. Şi pe lângă asta, cred că am mai conştientizat recent încă un factor. Revin şi revenim aici fiindcă ne pasă de ceea ce se întâmplă şi de direcţia în care ar putea-o lua situaţia. Nu ne vine să ne prefacem că poate s-ar aşeza bine totul si fără mesajul nostru.

Mai ales când văd că până şi o mare parte dintre români se poartă de parcă nu-i interesează. Am observat rezultate ale alegerilor locale de ieri. Unii au votat de parcă nu au înţeles nimic din istoria noastră atât de recentă. Noroc că mai sunt şi ceilalţi, mai responsabili. Şi bine că luăm legătura şi refuzăm să dormim în bocanci. Sper să ne ţină bateriile şi în continuare, atât cât e nevoie", spune protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne