Ziua 127. "Corupţia PSD-istă s-a întins ca o caracatiţă care sufocă tot!"

În timp ce Guvernul dă din colţ în colţ cu majorările salariale care ar fi trebuit să cumpere liniştea în ţară, protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei, de unde le reamintesc politicienilor că e cazul să lucreze pentru români şi România, nu pentru clici de corupţi.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pentru a 127-a seară consecutiv de la adoptarea, "noaptea, ca hoţii", a ordonanţei prin care Codurile Penale erau modificate în favoarea corupţilor, protestatarii au revenit în Piaţa Victoriei, unde au făcut să răsune din nou imnul ţării şi scandarea "Demisia!"

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Revoltaţi că, din ianuarie şi până acum, nimeni - cu excepţia lui Florin Iordache, promovat ulterior vice-preşedinte al Camerei Deputaţilor - nu şi-a asumat răspunderea pentru tentativa de legiferare a hoţiei, protestatarii le cer guvernanţilor să plece pentru a face loc unor politicieni cinstiţi şi patrioţi. Nemulţumirea protestatarilor e cu atât mai mare cu cât, susţin ei, de-a lungul celor 4 luni de proteste coaliţia la putere a continuat să vină cu proiecte de legi care fie permit jaful din banul public - precum OUG 6 şi 9 - fie dezincriminează conflicte de interese.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Ieşim în stradă deja de peste 4 luni pentru că este incredibil cum corupţia PSD-istă în principal, dar nu numai, s-a întins ca o caracatiţă care sufocă tot. Exact cum o buruiană se întinde şi începe să ia soarele şi aerul şi în final seva unei plante roditoare, aşa şi plaga asta se întinde peste toată ţara şi o sufocă. Tot ceea ce muncesc şi produc unii este furat şi distrus de o mână de politicieni care au baronizat ţara în 27 de ani.

Nu mai vrem să admitem aşa ceva în ţara noastră. Pentru că muncim şi suntem plătitori de impozite şi taxe vrem să beneficiem de pe urma lor, vrem un sistem de sănătate normal nu căpuşat, vrem un sistem de învăţământ performant, vrem infrastructură, vrem meritocraţie, nu submediocritate în instituţiile de stat. Nu cred că cerem prea mult, cerem doar o ţară normală cu oameni oneşti, civilizaţi, muncitori, sănătoşi şi bine pregătiţi, o ţară în care legea să fie aceeaşi pentru toţi, o ţară fără privilegii politice. O ţară cu adevărat europeană!", declară o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Cum protestul de astăzi are loc pe fundalul veştii că salariile bugetarilor nu mai cresc conform calendarului anunţat iniţial de PSD, evident că informaţia a fost comentată în Piaţă.

"Oare se miră cineva că PSD nu îşi respectă promisiunile? Mă îndoiesc. Se aşteaptă, oare, cineva ca salariile să crească în 2018? Nu cred. Speră PSD că vreo rocadă între miniştri sau chiar înlocuirea premierului Grindeanu cu altă coadă de topor ne vor slăbi vigilenţa? Slabe şanse.

Toate "ştirile-bombă" care inundă mass-media în aceste zile au un singur scop: să ascundă importanţa vizitei lui Klaus Iohannis în Statele Unite, modul în care este primit şi preţuit, felul în care decizia lui de a se alătura protestatarilor i-a adus nu doar un plus de încredere în plan intern, ci şi una dintre cele mai prestigioase distincţii internaţionale.

Oricât vor încerca să ne "aburească" cu Ghită, scandaluri regizate, promisiuni niciodată onorate, cei cărora le pasă ştiu că săptămâna aceasta este despre sprijinul pe care îl vom primi din afară pentru combaterea corupţiei şi apărarea statului de drept. Să nu uite PSD că suntem în stradă nu de 127 de zile, ci de 129, din 22 ianuarie, ziua în care românii, alături de Preşedintele lor au ieşit să apere ţara de hoţi", declară o protestatară, făcând referire la faptul că preşedintele Iohanis a primit luni, la Wasthington, distincţia "Light Unto the Nations". Iohannis a fost prezentat, la Forumul Global al organizaţiei American Jewish Committee, unde i s-a acordat premeiul, ca susţinător al statului de drept în contextul protestelor generate de OUG 13 şi ca o voce a “moralităţii în societatea românească”.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

La rândul său, un alt participant la protest acuză că politicienii şi-au călcat jurămintele şi necinstesc România şi pe români.

"Mă scoate în Piaţă, "simpatia" cronică pe care o am faţă de cei care nu sunt în stare să se gândească mai departe de avantajele lor. Toţi şi-au călcat jurămintele date acestui neam care s-a săturat de făţărnicie şi de promisiunile neacoperite. În fiecare seară mi-am exprimat satira şi desconsideraţia faţă de politicienii cocoţaţi în mod ruşinos fără urme de regrete pentru necinstirea noastră şi a României", susţine protestatarul.