Ziua 125. "Vrem să scăpăm de Emanaţia Criminală instaurată de 27 de ani la putere"

S-au scurs nu mai puţin de 125 de zile de când Guvernul Grindeanu a adoptat, "noaptea, ca hoţii", celebra ordonanţă nr. 13 care mutila Codurile penale în favoarea infractorilor. De atunci, seară de seară, protestatarii #rezist continuă să revină în Piaţa Victoriei, cerând demisia celor responsabili.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Deşi au trecut trei luni de când a fost adoptată infama OUG 13, Guvernul Grindeanu nu şi-a asumat decizia prin demisie, aşa cum au cerut sutele de mii de români din stradă. Mai mult, în tot acest timp, coaliţia aflată la putere a continuat în Parlament ofensiva de apărare a corupţilor. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei, pentru cea de-a 125-a seară consecutiv.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Ieşim în Piaţă pentru a continua să apărăm democraţia şi statul de drept. Cei cărora ne pasă şi care putem face asta trebuie să ieşim pentru valorile în care credem. Vedem că mare lucru nu s-a schimbat din 31 ianuarie până astăzi", a declarat unul dintre protestatari.

Privind lucrurile la modul general, oamenii se plâng că, de 27 de ani, politicienii responsabili de soarta ţării au făcut un adevărat prăpăd şi au vândut ţara bucată cu bucată, în timp ce milioane de români au fost forţaţi să ia calea pribegiei.

Protestatarii vor o schimbare, dar nu una de suprafaţă, ci una fundamentală. Spun că e deja prea mult, sfidarea politicienilor a atins cote inacceptabile. Nu mai vor "penali" în funcţii publice, nu mai vor sistemul de "pile şi relaţii", nu mai vor jaf din banul public şi aşa mai departe.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Nu mă uimeşte complotul partidelor actuale, este evidentă direcţia pe care o au, se atacă pe rând, crezând că prostesc mulţimea, cu ideea că vor câştiga capital de imagine, se înşeală amarnic, bine... la ce parlamentari şi miniştri avem, nu am aşteptări de la ei, sunt penibili. USR este singurul partid care face opoziţie, este păcat pentru că sunt singurii, momentan. Din fericire, această vacanţă ne reîncarcă bateriile. Mulţi dintre cei de acasă nu ştiu că luptăm pe toate fronturile. Majoritatea oamenilor din stradă s-au înscris în ONG-uri, am format grupuri cu activităţi civice. Nu este vorba doar despre politic. Românul este obişnuit să arate cu degetul, mai puţin să acţioneze, aşteaptă ca cineva să rezolve în locul lui. Uşor, uşor, echipele se măresc, oameni foarte capabili ni se alătură.

O să fie un proces de durată, sunt sigur că vom reuşi să aducem un plus societăţii. Nu pot să stau nepăsător, ştiu că mulţi cred că este în zadar ieşitul în stradă. Îmi spun: „băi, stai degeaba, oricum nu faceţi nimic, mai bine ai face ceva concret, îţi pierzi timpul aiurea”. Le răspund spunându-le în ce alte proiecte şi acţiuni civice sunt implicat şi îi întreb: „Tu ce faci pentru România?”, după care urmează un moment de linişte şi schimbă subiectul. Cred că la următorul atac grav la statul de drept vor ieşi foarte mulţi oameni în stradă, doar uniţi vom reuşi să schimbăm sistemul corupt. Schimbarea începe cu fiecare din noi", a precizat un tânăr.

La rândul său, un alt protestatar a subliniat importanţa prezenţei zilnice în Piaţă şi a luptei pentru "apărarea principiilor unui stat sănătos".

"Hotărâsem ca astăzi să nu vin în Piaţă... Lucrez de noapte, căci da, am un serviciu stabil, iar pe lângă asta desfăşor şi o activitate independentă care uneori presupune să lucrez la sfârşit de săptămână sau noaptea. Şi totuşi, până acum am venit aproape zi de zi şi numai în cazuri absolut excepţionale nu. Oricât de obosit aş fi fost ori chiar dacă aveam de rezolvat probleme personale. "Dacă nu eu, atunci cine?", au spus-o şi alţii înainte. "Atunci ei", aş răspunde eu!

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Dacă eu nu mai vin, ea nu mai vine, el nu mai vine în Piaţă, ei, politicienii, rămân pe poziţii în Guvern şi în Paralment şi îşi văd de treaba lor. Continuă să ne fure şi să ne sfideze. Ei pe asta se bazează; că am obosit. Ei bine, suntem aici. Trebuie să ne vadă că nu renunţăm la apărarea principiilor unui stat sănătos. Vrem ca România să se facă bine şi să elimine corupţia şi hoţia. Şi se va face. Şi vor reveni şi alţii în Piaţă. Veţi vedea, "dragi" politicieni. Rezistăm!", a adăugat protestatarul.

"Vrem să scapăm de Emanaţia Criminală instaurată de 27 de ani la putere", a declarat un alt manifestant, amintind că dosarul Revoluţiei nici până acum nu a fost finalizat, la fel cum nici legea lustraţiei nu a mai prins lumina zilei.

"Întrega "clasă politică" are ca legitimare... genocidul pe care l-a făcut începând din 22 decembrie 1989 seara, pentru ca foştii securişti şi comunişti să scape şi să pună mână pe putere constituind Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională, care este sămânţa întregii clase politice de azi. Nu zic nimic nou! Şi în 1990 tot pentru a scăpa de ăştia am luptat. Trebuie spălată clasa poltitică în totalitate. Dacă justiţia nu a făcut-o, înseamnă că este greu de crezut că o va face, fără ca românii să se trezească nu cu zecile sau sutele, ci cu milioanele. Suntem în DICTATURĂ ! Însă nu ne dăm seama destui?!", a afirmat protestatarul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne