Ziua 116. Dacă nici măcar nu protestăm, să nu ne mai plângem că ne striveşte tăvălugul istoriei!

În timp ce tavanele şcolilor le cad copiilor în cap, bolnavii mor prin spitale insalubre din cauza mizeriei şi a infecţiilor, aleşii se gândesc cum să îi graţieze pe corupţi, susţin protestatarii #rezist, care au revenit, pentru a 116-a seară consecutiv, în Piaţa Victoriei.
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Loredana Diacu
26.05.2017

Scandarea "Demisia!" s-a auzit din nou lângă Guvernul care pe 31 ianuarie a.c. mutila prin OUG Codurile Penale în favoarea corupţilor. De asemenea, imnul României a răsunat şi el în Piaţa Victoriei, acel "Deşteaptă-te, române" fiind, pentru protestatari, mai actual ca oricând în condiţiile în care "situaţia ţării se degradează în ritm galopant" şi este nevoie ca oamenii să se mobilizeze.

Potrivit cetăţenilor din Piaţă, protestele declanşate în iarnă de adoptarea OUG 13 trebuie să continue până când ţara se va îndrepta spre normalitate. Până când acest lucru nu se va întâmpla, oamenii trebuie să fie în stradă pentru a semnala că România merge în direcţia greşită, condusă fiind de nişte politicieni care au demonstrat că se gândesc mai mult la graţierea corupţilor decât la binele naţiei.

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Mă întrebaţi de ce vin în Piaţa Victoriei de 116 zile, iar eu vă rog să îmi daţi un singur motiv pentru care să nu o fac. Mi se pare că situaţia ţării se degradează într-un ritm galopant, iar cei ce ţin hăţurile în mână în loc să facă ceva să stopeze asta, mai rău apasă pe pedala de acceleraţie. În timp ce tavanele şcolilor le cad copiilor în cap, bolnavii mor prin spitale insalubre din cauza mizeriei şi a infecţiilor, aleşii se gândesc cum să îi graţieze pe corupţi, cum să dezincrimineze abuzul în serviciu, cum să elimine ideea de conflict de interese şi multe altele. Aşa ceva nu trebuie să existe într-o ţară normală, darmite într-una europeană?

Atâta vreme cât nu va exista un semnal clar din partea autorităţilor, indiferent care sunt acestea, că se vor lua măsuri pentru intrarea într-o normalitate, noi vom continua să ieşim în stradă. Acum cred că noi suntem ca un indicator roşu de avarie: cât suntem în stradă înseamnă că ceva nu este în regulă, nu este bine, că se merge în direcţia greşită, foarte greşită. Când Piaţa Victorei va rămâne goală, fără protestatari, când celelalte Pieţe din oraşele în care se mai rezistă vor rămâne şi ele goale, acela va fi semnalul că s-a schimbat macazul şi că ne îndreptăm spre normalitate", declară o protestatară.

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

O altă protestatară reaminteşte şi ea că "o ţară ca afară" se construieşte prin implicarea cetăţenilor. În lipsa acestei implicări să nu ne plângem dacă ne striveşte tăvălugul istoriei...

"Toţi ne dorim "o ţară ca afară" şi pierdem din vedere că cetăţeanul trebuie să se implice. Ne-am implicat prea puţin, absentând nemotivat de la vot. Am fost revoltaţi când guvernanţii ne-au demonstrat din plin că lucrează numai pentru interese personale sau de grup. De grup infracţional. Dacă nu vrem să ne implicăm măcar în acţiuni de protest, să nu ne mai plângem că ne striveşte tăvălugul istoriei...", declară protestatara.

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor