Ziua 110. "Ce fel de societate lăsăm generaţiilor următoare?"
alte articole
Izbucnite în toiul iernii, în noaptea când guvernanţii modificau Codurile Penale în favoarea corupţilor, protestele #rezist au împlinit 110 zile. Şi astăzi, în ziua 110, cetăţenii au revenit în Piaţa Victoriei, la fel ca în fiecare seară, continuând să ceară demisia celor care au încercat şi continuă să încerce să "legifereze hoţia".
Revoltaţi că, de la venirea la Putere, actuala coaliţie pare să-şi fi făcut o prioritate din a dezincrimina conflicte de interese şi din a graţia corupţii, oamenii îi acuză pe cei ce ne conduc că încearcă să instaureze "dictatura baronilor şi hoţilor". Ori, aşa ceva este de neacceptat, consideră protestatarii #rezist.
„De ce mai ies în stradă?! Ies pentru că m-am săturat de atâţia ani de tranziţie, de sistemul de Pile Cunoştinţe Relaţii perpetuat ani la rând. Clica politică ce conduce România nu face decât să continue sistemul comunist mascat sub forma unei " democraţii originale". Ei sunt urmaşii lui Iliescu, cel mai dăunător personaj pentru România. Actualul lider suprem atotştiutor al PSD, prin armata lui de slujitori obedienţi, va instaura curând dictatura baronilor şi hoţilor şi va duce România în faliment. Consider că orice formă de a exprima dezacordul faţă de acţiunile Guvernului şi Parlamentului este utilă şi necesară. Continuăm protestul în stradă şi ca suport pentru acţiunile asociaţiilor civice şi ale politicienilor corecţi ce susţin aceleaşi valori ca şi noi. În continuare le solicităm demisia!”, declară o protestatară.
Nu în ultimul rând, protestatara le adresează celor de acasă în care spiritul civic încă nu s-a trezit să se întrebe ce fel de societate lasă generaţiilor viitoare şi îi cheamă să li se alăture protestatarilor #rezist în stradă.
„Ce fel de societate lăsăm generaţiilor următoare? O societate în care domneşte corupţia, abuzul, legea bunului plac, iresponsabilitatea, pomenile şi circul?! O ţară în care domneşte hoţia?! O societate bazată pe discriminare?! O ţară în care legea se aplică pe bază de sondaj?! Dragi români, cred că nici vouă nu va place în ce direcţie ne îndreptăm. E nevoie de noi toţi să o schimbăm! E nevoie să fim cât mai mulţi cei care cerem legi corecte şi clare, adaptate la necesităţile reale ale ţării. Este nevoie de toţi cei care ne dorim o Românie curată, educată, sănătoasă, dezvoltată, în care să avem un viitor. Va aşteptăm alături de noi!”, transmite protestatara.
La rândul său, o tânără protestatară critică şi ea faptul că cei de la putere se folosesc de majoritatea votului ca să justifice orice fel de acţiune a lor.
„Din nefericire pentru România, proiectele de lege care se discută/votează acum în Parlament nu au ca scop decât propriul interes al acestora, şi eventual câştigarea unui electorat la următoarele alegeri. De aici bănuiesc că există graba asta pentru legiferarea hoţiei ba în Guvern prin Ordonanţe, ba în Parlament prin legi propuse de Nicolae sau Băsescu, pentru măririle de salarii sau micşorările de impozite care nu sunt sustenabile în acest moment.
Pe de altă parte, avem problema pădurilor, a banilor publici cheltuiţi după bunul plac. În Bucureşti, lumea ar trebui să fie în stradă şi din cauza deciziilor Primarului General şi totuşi oamenii nu par a fi deranjaţi...”, remarcă participanta la protest.
În aceste condiţii, nu se poate renunţa la protest, crede protestatara, motivele de a continua să fie în stradă fiind încă numeroase:
„Nu pot renunţa la acest protest din mai multe motive: Guvernul nu şi-a asumat Ordonanţa dată mişeleşte, în sensul că nu şi-a dat demisia. Un alt motiv este acela că cei de la Putere se joacă cu răbdarea noastră în fiecare zi. De dialog cu noi nici nu se pune problema, dacă nu au făcut-o când presiunea străzii era urlătoare. Probabil sunt obişnuiţi să aibă dialog doar cu cei care solicită măriri de salarii, nu şi cu cei care contestă graţierea corupţilor, care luptă pentru o Românie Europeană”, spune tânăra.
Potrivit protestatarei, este foarte important că oamenii s-au trezit, dar schimbarea trebuie să continue şi oamenii trebuie să iasă la vot, astfel încât în viitor să avem o clasă politică care să fie un exemplu pentru cetăţeni:
"Protestatarii au ajuns să fie opoziţia de care ţara asta are nevoie. Este un lucru bun că poporul s-a trezit şi un lucru nu atât de bun că nu avem o opoziţie sănătoasă a partidelor politice. Sper ca oamenii să nu mai vadă votul ca fiind ceva lipsit de importanţă. Trebuie să ieşim la vot în număr mare (aşa cum au făcut-o olandezii şi francezii), şi mai presus de asta, să ne asumăm decizia pe care am luat-o în acel moment. Nu este suficientă o ştampilă pe un candidat! Acea stampilă ne face responsabili pentru viitorul ţării în care trăim. Schimbarea e bine să se întâmple pe mai multe planuri. Îmi doresc o clasă politică care să reprezinte un exemplu pentru cetăţeni, care să se gândească la binele nostru pe termen lung. Îmi doresc o ţară în care oamenii să nu mai fie tentaţi să ofere atenţii ca să rezolve anumite "probleme". Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!", transmite tânăra.
Un alt participant la protest se declară indignat că mass-media transmite orice altceva mai puţin informaţii despre protestele din Piaţa Victoriei, loc unde se luptă pentru dreptate, cinste, adevăr.
„Televiziunile "de ştiri" trâmbiţează mari marşuri de protest şi de susţinere azi în Bucureşti. Unii sunt de partea "normalităţii", spun ei, alţii susţin diversitatea. Chiar e cazul de atâta zarvă? Între timp în Piaţa Victoriei noi luptăm pentru alte valori: dreptate, cinste , adevăr, competenţă. Nimic despre asta la televiziuni . Noi însă REZISTĂM # INSISTA", transmite protestatarul.