Zegrean: "14.000 de legi nu au fost puse în acord cu deciziile CCR. Să luăm o bâtă să îi batem"

Aflat în pragul pensionării, preşedintele CCR declară că 14.000 de legi declarate neconstituţionale nu au fost puse în acord cu deciziile Curţii. "Ar trebui să o luăm de la capăt. Să le ştergem să facem altele", susţine Zegrean.
Augustin Zegrean (Epoch Times România)
Loredana Diacu
05.05.2016

Peste 14.000 de legi nu au fost puse în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a declarat joi preşedintele CCR, Augustin Zegrean, reamintind că Parlamentul nu a făcut nimic, până în prezent, nici în privinţa ''ordonanţei Dragnea'' în baza căreia sute de primari au migrat, în prag de alegeri, la alte partide, fără să îşi piardă mandatele, relatează Mediafax.

Întrebat ce este de făcut cu legile care au fost declarate neconstituţionale, Zegrean - care astăzi a anunţat şi că şi-a depus dosarul de pensie, pentru că nu mai rezistă - a răspuns:

''Să luăm o bâtă să îi batem cu bâta. Altfel ce putem face? Noi ţinem o evidenţă pe site-ul Curţii, unde toată lumea poate să vadă care legi au fost declarate neconstituţionale, ce s-a întâmplat cu ele. În principal este vorba despre o ordonanţă (OUG-n.r.) 55. Am spus faceţi ceva. Nu au făcut nimic nici până în ziua de astăzi'', a afirmat Zegrean, întrebat ce este de făcut cu legile care au fost declarate neconstituţionale de CCR.

În opinia preşedintelui CCR, noianul de legi declarate neconstituţionale vor fi greu de corelat şi ar trebui să fie pur şi simplu şterse şi făcute alte legi în loc.

''Noianul acesta de legi (necorelate cu deciziile CCR-n.r.), peste 14.000 de legi în vigoare, greu să mai fie corelate. Ar trebui să o luăm de la captat. Să le ştergem să facem altele'', a conchis Zegrean.

Reamintim că faimoasa ordonanţă 55, la care a făcut referire Zegrean, cunoscută opiniei publice îndeobşte sub numele de "ordonanţa traseismului local", a fost emisă înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014 iar în temeiul ei sumedenie de aleşi locali au migrat spre alte partide fără să-şi piardă mandatul.

Marele beneficiar a fost PSD-ul spre care s-au îndreptat 79% dintre primarii ce au migrat, iar marii perdanţi, PNL şi PDL. Mai amintim că în România s-au raportat situaţii în care primarii, impulsionaţi pe linie de partid, au scos şi "morţii din cimitire" la vot, de implicarea edililor depinzând multe la alegeri.

Ordonanţa a fost declarată ulterior neconstituţională, după ce a fost atacată la Curtea Constituţională (CC) de PNL şi PDL. Decizia CCR nu a produs însă niciun efect, parlamentarii ignorând-o cu brio.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor