Zbor de la etajul zece: victima este directorul general al Băncii Sella Italia

(photos.com)

Continuă seria bancherilor care mor. De data aceastavictimaestedirectorul general al Băncii Sella, DonatoValzGen.

Tragedia a avut loc într-unul din "turnurile" sediului băncii din strada LaMarmora, din oraşul Biella, situat în nordul Italiei, unde directorul general al băncii italiene Sella locuia împreună cu familia sa. Vineri, la puţin timp după ora 11 ora locală, Donato Valz Gen, s-a aruncat în gol de la etajul zece, corpul său prăbuşindu-se pe acoperişul unei clădiri din apropierea unui tunel.

La acest moment Poliţia a emis două ipoteze: sinucidere sau cădere accidentală, părând să excludă crima.

Problemele economice care ies la suprafaţă anul acesta par să fie în creştere. Chiar dacă mainstream media pare să ocolească subiectul, de la începutul anului 2014 există o serie de cel puţin 15 bancheri de vârf care au murit în condiţii suspecte.

Dacă la începutul seriei de incidente, cazurile bancherilor care ”se aruncau” de pe clădiri înalte, erau găsiţi împuşcaţi cu pistolul de cuie, călcaţi de maşini, sau spânzuraţi prin garaje nu au stârnit atenţia autorităţilor, în cele mai recente cazuri poliţia din Europa a început să ia în calcul şi posibilitatea unor asasinate.

Cel puţin şase dintre bancherii decedaţi în 2014 sunt angajaţi sau foşti angajaţi ai JP Morgan. Iar o bună parte din cei 14 ar fi plonjat în gol de pe clădirile JP Morgan.

Un număr mare de decese sunt direct legate de nume precum JP Morgan sau Deutsche Bank, bănci ce sunt implicate în scandalul manipulării ratelor bancare, LIBOR.

Scandalul LIBOR, în care bănci de calibru internaţional manipulau ratele creditului interbancar, a produs pierderi estimate la mai multe trilioane USD.

Seria controversată a deceselor a început, cel puţin din relatările care au ajuns în presă, pe data de 21 ianuarie, primul caz fiind cel al directorului de comunicaţii al Swiss Re AG din Londra, Tim Dickenson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe